1

Zaboravili ste ručak na ringli i šerpa vam je zagorela. Šta sada?

Bez panike, evo rešenja!

zagorela serpa
Foto-ilustracija: pixabay.com

Ako je šerpa zagorela tokom spremanja hrane - hrani verovatno nema spasa i moraćete da je bacite. Ali šerpa verovatno još uvek može "nap popravku".

Naseckajte malo crnog luka u zagorelu posudu, nalijte vodom i lagano zagrevajte. Videćete posle posle izvesnog vremena da će se sloj zagorele hrane, naročito sa dna, potpuno odvojiti i sve vratiti u normalno stanje.

Pažnja, ni pre kuvanja a ni u toku, nikako ne pokušavajte silom da odstranite zagorelost, zato što ćete tako samo oštetiti posuđe!

Telegraf Kuhinja - Svi recepti na jednom mestu, u plejlisti ispod:

(Telegraf.rs)

Tagovi: Crni luk, Posuđe, zagorela šerpa

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (1)
Poređaj komentare:
  • Z
    Zvezda

    Sipajte sirće u zagorelu serpu neka malo provri, sve ce samo da se odlepi. Sirće dobro skida i kamenac.

Napravite savršen preliv za svaku salatu uz pomoć proste formule

Šećerne bombone za čaj oduševiće sve vaše goste

Isprobajte najbolji domaći preliv za salatu bez šećera i štetnih konzervansa

Zdravi čokoladni humus je recept koji smo čekali ceo život

Ovo je jedini način da skuvate savršena jaja i da napokon budete zadovoljni

Slatke kokice sa cimetom i vanilom koje će svi obožavati

Ovo je najjeftinije i najbolje ulje za pohovanje hrane

Sve vreme držite nož pogrešno kada nešto seckate - ovo je pravi način

5 zdravih zamena za brašno koje će vam pomoći da smršate bez odricanja od pice i palačinki

Oljuštite kuvano jaje za samo nekoliko sekundi bez ikakvog pomagala (VIDEO)

Jaja u marinadi su idealno jelo za sve koji žele da smršaju

Spremite savršeni argentinski sos sa testeninom i mesom od zelenih listova šargarepe

Ulje ili mast: Evo šta pečenom krompiru daje najbolji ukus

Napravite domaći pesto sos: Jeftiniji, zdraviji i ukusniji od onog kupljenog u prodavnici

Kako da pravilno pripremite domaće kobasice?

Dva brza namaza za zdrav i ukusan doručak (VIDEO)

President maslaci – za raskošan ukus vaših specijaliteta

President pavlaka za kuvanje – neizostavan sastojak prazničnih specijaliteta

Zamašćene pločice u kuhinji i zapušena sudopera. Šta činiti?

Kako da odaberete sir za jela koja se termički obrađuju?

Kako se najlakše ljušti paradajz?

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima