1

Zaboravili ste ručak na ringli i šerpa vam je zagorela. Šta sada?

Bez panike, evo rešenja!

zagorela serpa
Foto-ilustracija: pixabay.com

Ako je šerpa zagorela tokom spremanja hrane - hrani verovatno nema spasa i moraćete da je bacite. Ali šerpa verovatno još uvek može "nap popravku".

Naseckajte malo crnog luka u zagorelu posudu, nalijte vodom i lagano zagrevajte. Videćete posle posle izvesnog vremena da će se sloj zagorele hrane, naročito sa dna, potpuno odvojiti i sve vratiti u normalno stanje.

Pažnja, ni pre kuvanja a ni u toku, nikako ne pokušavajte silom da odstranite zagorelost, zato što ćete tako samo oštetiti posuđe!

Telegraf Kuhinja - Svi recepti na jednom mestu, u plejlisti ispod:

(Telegraf.rs)

Tagovi: Crni luk, Posuđe, zagorela šerpa

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (1)
Poređaj komentare:
  • Z
    Zvezda

    Sipajte sirće u zagorelu serpu neka malo provri, sve ce samo da se odlepi. Sirće dobro skida i kamenac.

/
<% galerijaAlt  %>