0

Kako brzo ugasiti plamen u rerni ili na roštilju?

Ovo morate da uradite brzo i spretno!

plamen na rottilju
Foto-iliustracija: Pixabay.com

Pojava plamena u rerni ili na roštilju je čest događaj, zbog topljenja masnoća koje padaju na vrele površine i počinju da gore.

Ne paničite kada se nešto ovako dogodi - već imajte pri ruci sodu bikarbonu. Posipanjem sode bikarbone na plamen on će se brzo i efikasno ugasiti.

Ono najbitnije ipak je da gašenje plamena ovom metodom neće imati baš nikakav uticaj na miris i ukus vašeg jela!

Telegraf Kuhinja - Svi recepti na jednom mestu, u plejlisti ispod:

(Telegraf.rs)

Tagovi: Rerna, Roštilj, soda bikarbona

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Napravite savršen preliv za svaku salatu uz pomoć proste formule

Šećerne bombone za čaj oduševiće sve vaše goste

Isprobajte najbolji domaći preliv za salatu bez šećera i štetnih konzervansa

Zdravi čokoladni humus je recept koji smo čekali ceo život

Ovo je jedini način da skuvate savršena jaja i da napokon budete zadovoljni

Slatke kokice sa cimetom i vanilom koje će svi obožavati

Ovo je najjeftinije i najbolje ulje za pohovanje hrane

Sve vreme držite nož pogrešno kada nešto seckate - ovo je pravi način

5 zdravih zamena za brašno koje će vam pomoći da smršate bez odricanja od pice i palačinki

Oljuštite kuvano jaje za samo nekoliko sekundi bez ikakvog pomagala (VIDEO)

Jaja u marinadi su idealno jelo za sve koji žele da smršaju

Spremite savršeni argentinski sos sa testeninom i mesom od zelenih listova šargarepe

Ulje ili mast: Evo šta pečenom krompiru daje najbolji ukus

Napravite domaći pesto sos: Jeftiniji, zdraviji i ukusniji od onog kupljenog u prodavnici

Kako da pravilno pripremite domaće kobasice?

Dva brza namaza za zdrav i ukusan doručak (VIDEO)

President maslaci – za raskošan ukus vaših specijaliteta

President pavlaka za kuvanje – neizostavan sastojak prazničnih specijaliteta

Zamašćene pločice u kuhinji i zapušena sudopera. Šta činiti?

Kako da odaberete sir za jela koja se termički obrađuju?

Kako se najlakše ljušti paradajz?

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima