3

Kako se najlakše ljušti paradajz?

Vrela, ključala voda je rešenje!

ljustenje paradajza
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sigurno ste više puta imali potrebu da brzo i efikasno oljuštite paradajz. Standardni , obični, načini nožem i slično nisu vam bili dovoljno efikasni. Još tačnije, ljušenje nožem ili ljuštilicom može potpuno da ošteti mek i zreo paradajz.

Da drastično poboljšate situaciju -  jednostavno zasecite nožem krstić na strani paradajze suprotno od peteljke. Zatim paradajz prelijte vrelom (idealno ključalom) vodom i prosto smaknite kožicu sa njega.

Osim toga što ste se brzo oslobodili kožice, vaš paradajz je ostao potpuno ceo i neraspadnut.

Telegraf Kuhinja - Svi recepti na jednom mestu, u plejlisti ispod:

(Telegraf.rs)

Tagovi: Paradajz

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (3)
Poređaj komentare:
  • G
    Gaga

    Paradajz se secivom u krug protrlja i onda se recne i kozica se za minut oljusti.

  • M
    Mara

    Nije potrebno zasecati, samo preliti vrelom vodom, ostaviti par minuta, baciti vrelu vodu, preliti hkadnom i gotovo. Tako radim odavno

Šećerne bombone za čaj oduševiće sve vaše goste

Isprobajte najbolji domaći preliv za salatu bez šećera i štetnih konzervansa

Zdravi čokoladni humus je recept koji smo čekali ceo život

Ovo je jedini način da skuvate savršena jaja i da napokon budete zadovoljni

Slatke kokice sa cimetom i vanilom koje će svi obožavati

Ovo je najjeftinije i najbolje ulje za pohovanje hrane

Sve vreme držite nož pogrešno kada nešto seckate - ovo je pravi način

5 zdravih zamena za brašno koje će vam pomoći da smršate bez odricanja od pice i palačinki

Oljuštite kuvano jaje za samo nekoliko sekundi bez ikakvog pomagala (VIDEO)

Jaja u marinadi su idealno jelo za sve koji žele da smršaju

Spremite savršeni argentinski sos sa testeninom i mesom od zelenih listova šargarepe

Ulje ili mast: Evo šta pečenom krompiru daje najbolji ukus

Napravite domaći pesto sos: Jeftiniji, zdraviji i ukusniji od onog kupljenog u prodavnici

Kako da pravilno pripremite domaće kobasice?

Dva brza namaza za zdrav i ukusan doručak (VIDEO)

President maslaci – za raskošan ukus vaših specijaliteta

President pavlaka za kuvanje – neizostavan sastojak prazničnih specijaliteta

Zamašćene pločice u kuhinji i zapušena sudopera. Šta činiti?

Kako da odaberete sir za jela koja se termički obrađuju?

Šta učiniti sa viškom lisnatog testa?

Kako brzo ugasiti plamen u rerni ili na roštilju?

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima