0

Kako da odaberete sir za jela koja se termički obrađuju?

Ovo su neki od odgovora...

sir
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Svako jelo je posebna priča i nije lako odabrati perfektan sir. Zato se najčešće i prate recepti.

Ali, ako u receptu ne piše ništa - neka osnovna pravila ipak postoje i mogu da vam pomognu u odabiru...

Parmezan:
- Ovoj vrsti sira treba dodati malo pavlake, jer se posle zagrevanja brzo stvrdne i postane gorak. Dodaje se u rižoto, koji tokom kuvanja takođe treba da ostane kremast.

Ementaler:
- To je veoma mastan sir, koji se topi i ima lepu zlatnu boju. Najbolji je za topla jela kada je prezreo. Ima intenzivan ukus.

Mocarela:
- Kada se zapeče, dobije izuzetno lep ukus. Topi se tokom termičke obrade i ima blag, delikatan ukus. Savetujemo da ovaj sir koristite kada spremate picu, a odličan ukus daje i salatama od svežeg povrća.

Telegraf Kuhinja - Svi recepti na jednom mestu, u plejlisti ispod:

(Telegraf.rs)

Tagovi: ementaler, Mocarela, Parmezan

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Napravite savršen preliv za svaku salatu uz pomoć proste formule

Šećerne bombone za čaj oduševiće sve vaše goste

Isprobajte najbolji domaći preliv za salatu bez šećera i štetnih konzervansa

Zdravi čokoladni humus je recept koji smo čekali ceo život

Ovo je jedini način da skuvate savršena jaja i da napokon budete zadovoljni

Slatke kokice sa cimetom i vanilom koje će svi obožavati

Ovo je najjeftinije i najbolje ulje za pohovanje hrane

Sve vreme držite nož pogrešno kada nešto seckate - ovo je pravi način

5 zdravih zamena za brašno koje će vam pomoći da smršate bez odricanja od pice i palačinki

Oljuštite kuvano jaje za samo nekoliko sekundi bez ikakvog pomagala (VIDEO)

Jaja u marinadi su idealno jelo za sve koji žele da smršaju

Spremite savršeni argentinski sos sa testeninom i mesom od zelenih listova šargarepe

Ulje ili mast: Evo šta pečenom krompiru daje najbolji ukus

Napravite domaći pesto sos: Jeftiniji, zdraviji i ukusniji od onog kupljenog u prodavnici

Kako da pravilno pripremite domaće kobasice?

Dva brza namaza za zdrav i ukusan doručak (VIDEO)

President maslaci – za raskošan ukus vaših specijaliteta

President pavlaka za kuvanje – neizostavan sastojak prazničnih specijaliteta

Zamašćene pločice u kuhinji i zapušena sudopera. Šta činiti?

Kako se najlakše ljušti paradajz?

Šta učiniti sa viškom lisnatog testa?

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima