≫ 

Ćevapi punjeni suvim vratom, slaninom i šampinjonima

Ne možete im odoleti!

  • 0

Sastojci:

- 400 g mlevenog mešanog mesa

- 1 struk praziluka ili mala glavica crnog luka

- 100 g suvog vrata

- 75 g suve slanine

- 1 jaje

- 2 do 3 čena sitno iseckanog belog luka

- 4 - 5 šampinjona

- 2 do 3 kašike prezli

- 1 kašika seckanog peršuna

- biber, so, začin

- 100 g lako topljivog sira

- 4 trake dimljene slanine

Priprema:

Meso samleti na krupnije, dodati sitno iseckanu suvu slaninu i suvi vrat, pa dodati začine, so, biber, beli luk, peršun, jaje i prezle i sve sjediniti zajedno. Pokriti i ostaviti preko noći u frižider. Pre spremanja ručka, izdinstati praziluk na malo ulja ili putera i dodati sitnije sečene šampinjone i njih ispržiti dok voda ne uvri. Sjediniti sa mesom i sve rukama dobro izmešati. Od mesa uzeti deo i na radnoj površini napraviti mali pravougaonik.

Sir iseći na 8 kriški i na svaki pravougaonik staviti po jednu i sve zajedno oblikovati u malo deblji ćevap i položiti ga na traku slanine i zaviti svuda oko ćevapa. Tako uraditi i sa ostatkom mesa. Slaninu pričvrstiti čačkalicom, a i ne mora, ako ih pečete u rerni. Ako ih pečete na roštilju, onda je bolje da ih pričvrstite da se ne otvore prilikom okretanja.

U manji pekač staviti papir za pečenje pa poređati ćevape i peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 do 30 minuta ili dok vam fino ne porumene. Uz ćevape možete poslužiti pečeni krompir ili salatu po izboru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA