Ćevapi punjeni suvim vratom, slaninom i šampinjonima
Ne možete im odoleti!
Sastojci:
- 400 g mlevenog mešanog mesa
- 1 struk praziluka ili mala glavica crnog luka
- 100 g suvog vrata
- 75 g suve slanine
- 1 jaje
- 2 do 3 čena sitno iseckanog belog luka
- 4 - 5 šampinjona
- 2 do 3 kašike prezli
- 1 kašika seckanog peršuna
- biber, so, začin
- 100 g lako topljivog sira
- 4 trake dimljene slanine
Priprema:
Meso samleti na krupnije, dodati sitno iseckanu suvu slaninu i suvi vrat, pa dodati začine, so, biber, beli luk, peršun, jaje i prezle i sve sjediniti zajedno. Pokriti i ostaviti preko noći u frižider. Pre spremanja ručka, izdinstati praziluk na malo ulja ili putera i dodati sitnije sečene šampinjone i njih ispržiti dok voda ne uvri. Sjediniti sa mesom i sve rukama dobro izmešati. Od mesa uzeti deo i na radnoj površini napraviti mali pravougaonik.
Sir iseći na 8 kriški i na svaki pravougaonik staviti po jednu i sve zajedno oblikovati u malo deblji ćevap i položiti ga na traku slanine i zaviti svuda oko ćevapa. Tako uraditi i sa ostatkom mesa. Slaninu pričvrstiti čačkalicom, a i ne mora, ako ih pečete u rerni. Ako ih pečete na roštilju, onda je bolje da ih pričvrstite da se ne otvore prilikom okretanja.
U manji pekač staviti papir za pečenje pa poređati ćevape i peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 do 30 minuta ili dok vam fino ne porumene. Uz ćevape možete poslužiti pečeni krompir ili salatu po izboru.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.