≫ 

Svinjski file u krem sosu s pečurkama

Kremasto i sočno - za sjajan ručak!

  • 0

Sastojci za  4 osobe:

- 800 g svinjskog filea

- 150 g sira

- 4 kriške pršute

- 150 g pečuraka

- 30 g maslaca

- 3 dl pavlake za kuvanje

- 1,5 dl belog vina

- 1 kašika začina

- 1 male kašičice origana

- malo ruzmarina

- malo soli i bibera

- malo svežeg peršuna

Priprema:

Dva cela svinjska filea iseći na četiri dela, tako da svaki deo bude oko 200 g. Tako isečene filee zaseći uzduž, ali ne do kraja, pa unutra premazati sa sirom i staviti krišku pršute. Spojiti krajeve čačkalicom ili šašiti koncem. Začiniti meso i staviti da se prži u tiganju sa otopljenim maslacem.

Kada filei dobiju rumenu boju sa svih strana, prebaciti meso u jednu šerpu, dodati pavlaku, pečurke i ostale začine pa pustiti da se dinsta 30 minuta. Dodavati po malo vina, a na kraju i peršun. Služiti sa prilogom koji vam se najviše dopada uz neku salatu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA