≫ 

Mediteranska pasta sa dimljenim lososom

Nesvakidašnje lep ukus, idealan za toplije dane...

  • 0

Sastojci:

- 160 g testenine

- 100 g dimljenog lososa

- 2 dl pavlake za kuvanje

- 1 dl belog vina

- 1 kašika kapara

- 3 čena belog luka

- 1 kašika maslinovog ulja

- 1 veza peršuna

- beli biber

- so

Priprema:

Beli luk očistite i narežite za listiće. Losos narežite na trakice. Zagrejte maslinovo ulje i dodajte beli luk. Kratko propržite, pa nalijte pavlaku za kuvanje. Kada se pavlaka zagreje, dodajte losos, kapar i vino, pa dobro pobiberite. Uz povremeno mešanje, kuvajte do željene gustine. Testenine skuvajte u posoljenoj vodi, al dente.

Ocedite pastu i pomešajte sa sosom. Ostavite minut, dva na toplom šporetu da se ukusi fino prožmu. Pospite naseckanim peršunom i posluzite uz zelene masline i rashladjeno belo vino.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA