Nestvarno dobre lignje na roštilju
Sastojci za 4 osobe:
- 1 kg lignji
- 3 kašike prezli
- 2 čena belog luka
- 5 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika naseckanog peršuna
- 1 limun
- so i biber
- maslinovo ulje
- ražnjići(drveni)
Priprema:
Lignje možete naći gotovo u svim marketima smrznute. Gotove smrznute odmrznite u hladnoj vodi u koju ste dodali kašiku morske soli. Sveže, ako kupujete, očistite, izaberite veće komade, pa isecite na trake ili kolutove, a zatim ih osušite pa stavite u posudu sa maslinovim uljem. U drugu posudu stavite prezle, rendanu koru limuna, so, biber, sitno seckani beli luk i seckani peršun i dobro promešajte. Kolutiće ili trake lignji uvaljajte u mešavinu prezli, pa ih nabodite na ražnjiće pazeći da ostavite razmak između.
Na pleh stavite papir za pečenje premažite ga maslinovim uljem, složite raznjiće, nakapljite sa još malo maslinovog ulja i pecite u zagrejanoj rerni 20 minuta. Izvadite raznjiće iz rerne. Servirajte ih sa kuvanim povrćem i salatama po ukusu.
(Telegraf.rs)
Video: Sednica Skupštine Grada Beograda, na dnevnom redu rebalans budžeta
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Lignje
Uuu... ovo mora da je dobro.
Podelite komentar