0

POSNO! Izvanredna supa od gambora na grčki način

Originalani ukusi mora u vašem tanjiru...

supa od gambora
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci:

- 1 kg gambora
- 120 ml maslinovog ulja
- 2 glavice luka, sečenog na rezance
- 4 čena belog luka
- 1 struk praziluka - beli deo
- 200 g sosa od paradajza
- 2 lista celera
- 2 komada zute paprike sečene na rezanca
- 1 komad crvene paprike sečene na rezanca
- 1 komad zelene paprike sečene na rezanca
- 120 ml tople vode
- malo soli
- malo bibera
- 1 kašiku sečenog peršunovog lista

Priprema:

Dinstati na ulju luk, beli luk i praziluk. Kada je omekšalo dodati sos od paradajza. Zatim dodati povrće (celer i paprike) sečeno na rezanca. Dinstati sa toplom vodom 20 minuta i dodati začine (so i biber).

Na kraju dodati očišćene gambore i dinstati još 10 minuta. Posuti peršunom i servirati uz pirinač.

(Telegraf.rs)

Tagovi: beli i prazi), Biber, Celer, gambori, luk(crni, Maslinovo ulje, Paprika, Peršun, Posno, Post, so, sos od paradajza, Supa

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

/
<% galerijaAlt  %>