≫ 

Sjajni segedinski kupus sa junećim mesom

Kiseli kupus u poslednjem trenutku - na kraju sezone!

  • 0

Sastojci za 6 osoba:

- 2 kg kiselog kupusa

- 1 kg crvenog luka

- 5-6 čenova belog luka

- 10 lovorovih listova

- 5-6 klekovih bobica

- 2 kašičice kima

- 2 kašike slatke crvene paprike

- 2 kašika začina

- 100 g kajmaka

- 100 g masnoće

- 1 kg junetine

- ½ kašičice bibera

Priprema:

Meso, najbolje but ili vratina, odvojte od kosti narežite na kockice, i bez masnoće na jakoj vatri popržite sa svih strana, pa stavite u alu-foliju na toplo. Od kosti skuvajte supu, kojom ćete zalivati kupus. Luk naseckajte, te ga na masnoći propržite do zlatne boje, dodajte beli luk i prodinstajte tek da beli luk zamiriše.

Kupus narežite na trakce pa ga zajedno sa mesom, začinom, klekovim bobicama, lovorom i biberom ubacite na luk. Dobro promešajte i zalijte sa malo goveđe supe od kostiju. Poklopite i uz dolivanje supe dinstajte oko 45 minuta, dok ne bude do ¾ gotovo. Nakon što su kupus i meso omekšali dodajemo crvenu slatku papriku, opet promešamo i zalijemo supom. Kupus ne sme da pliva, ali ni da se prži na suvom.

Dinstajte još oko 20-25 minuta, pa umutite kajmak i dinstajte još 10 minuta. Jelo je gotovo kada su meso i kupus mekani, ali se još ne

raspadaju. Servirajte sa pire krompirom ili krupnim knedlama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA