Preukusan domaci hleb sa makom i sirom
Započnite jutro ovim neobičnim hlebom...
Sastojci:
- 20 g svežeg kvasca
- 3 dl vruće vode
- 200 g integralnog brašna, pšeničnog
- 35o g brašna tip 500
- 30 g maka
- 1 kašičica soli
- 1 kašika maslinovog ulja
- 100 g trapista (edamer, gauda...)
Za premazivanje:
- malo belanca
- malo maka
Priprema:
U malu činiju staviti kvasac, dodati vode i rastopiti ga mešajući rukom. U veću činiju staviti brašno, so, ulje i mak, usuti razmućeni kvasac i preostalu vodu, te izraditi testo. Ostaviti oko 45 minuta da naraste. Nakon 45 minuta testo premesiti, dodati tvrdi sir izrezan na kockice, još malo premesiti i oblikovati valjak. Odozgo premazati belancem i dobro posuti makom, pa staviti u kalup i ostaviti da malo naraste.
U međuvremenu zagrejati rernu na 180 stepeni i staviti hleb da se peče oko 45 minuta. Služiti umesto kifli za doručak uz jogurt ili mleko.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.