Pečena jagnjetina sa prilogom od dinstanog povrća
Sastojci:
- 1 jagnjeći but (oko 2,5 kg)
- 100 ml ulja
- lovor sušeni
- ruzmarin
- 2 kašike začina
- 1 glavica luka
- 1 glavica belog luka
Priprema:
Meso operite, osušite i natrljajte začinom. Stavite ga u pleh i prelijte vrućim uljem. Uz jagnjetinu stavite grančicu ruzmarina i lovorov list, te glavicu luka i glavicu belog luka u ljusci koje ste prerezali na četvrtine. U pleh dolijte 100 ml vruće vode i sve dobro prekrijte folijom. Pecite u rerni zagrejanoj na 190°C oko 90 minuta. Pred kraj pečenja foliju skinite kako bi jagnjetina primila lepu boju. Po potrebi je prelijte sokom od pečenja.
Pečenu jagnjetinu narežite na komade, a sok od pečenja procedite i poslužite posebno. Uz jagnjetinu poslužite pečeni krompir, mladi luk, paradajz i salatu po izboru.
(Telegraf.rs)
Video: Sednica Skupštine Grada Beograda, na dnevnom redu rebalans budžeta
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Mirijam
Gde je tu dinstano povrce?
Podelite komentar