≫ 

Supa od bundeve sa celerom i prazilukom

Toplo predjelo sa sjajno uklopljenim sastojcima...

  • 1

Sastojci:

- 2 crna luka

- 2-3 praziluka

- 4-6 čena belog luka

- 1 manja glavica celera

- 1-1,5 kg bundeve za kuvanje

- malo karija

- soli-po ukusu

- biber

- 4-5 manjih krompira

- neutralna pavlaka

- malo maslinovog ulja

Priprema:

Sve sastojke spremiti i fino iseckati, zatim izdinstati na ulju, preliti vodom, tek da pokrije svo povrće. Kada je povrće već skuvano,izmiksati štap-mikserom, pa kuvati još koji minut. Na kraju dodati iseckani peršun i neutralnu pavlaku. Uz ovu supu možete poslužiti domaći crni hleb sa orasima, ako imate. Za goste možete služiti supu u tikvi, čije ste “meso” predhodno iskoristili za kuvanje iste.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA