0

Tost lepinja sa prženim jajima

Za sve one koji vole kaloričan doručak!

tost sendvic sa jajimaX
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci:

- 2 jaja
- malo seckanog spanaća
- po želji so i biber
- malo majoneza
- 1 kajzerica (ili drugo pecivo)
- manji paradajz

Priprema:

U tiganj sipajte malo ulja i zagrejte, pa razbijte dva jaja. S viljuškom razbijte žumance i malo ga izravnajte s belancem. Odmah nakon toga na jaja stavite spanać i malo ga pritisnite viljuškom da se sjedini sa jajima.

Neka jaja zadrže oblik kruga koliko je to moguće, dakle neka budu spojena kao jedna smesa. Nakon što se jaja dovoljno stvrdnu, s kuhinjskom lopaticom preklopite jaja na pola, tako da spanać ostane zatvoren s obe strane. Tako preklopljeno kratko pržite i okrenite na drugu stranu, isto tako na kratko.

Nakon što su jaja pržena izvadite ih na drvenu dasku za rezanje i prepolovite nožem. Na razrezanu kajzericu stavite majonez, s obe strane. Na majonez stavite narezan paradajz, a preko njega stavite obe polovine prethodno prženih jaja.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Biber, Jaja, kajzerica, Majonez, Paradajz, so, Španac

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Juneća kisela čorba na vojvođanski način je savršen način da započnete ručak

Domaća pogača sa jogurtom: Recept naših baka kojeg morate da se podsetite

Neobične ćufte iz tiganja odličan su izbor za današnji ručak

Ukusan pirinač na manastirski način idealan je kao prilog za svaki ručak

Pohovana riba marinirana u pivu oko koje će se za trpezom svi otimati

Posna sarma od lista vinove loze ima jedinstven ukus i jednostavno morate da je probate

Pileća džigerica na seoski način je bolja od bilo kog drugog recepta sa ovom namirnicom

3 supe pune proteina savršene su za one koji drže dijetu

Preukusna kuvana musaka sa belim lukom i alevom paprikom

Riba na pirinču na hilandarski način je posno jelo koje svako mora da proba

Super brzi zapečeni pica makaroni idealni su za današnji ručak

Lagana čorba sa piletinom i pirinčem je idealna za toplo vreme

Jelo našeg detinjstva: Ukusni kačamak sa mesom koji nas vraća u najsrećnije dane

Ukusni potaž od cvekle i praziluka idealan je za jačanje imuniteta

Dinstani krompir sa spanaćem za ukusan posni ručak (VIDEO)

Posni gulaš sa pečurkama i krompirom

Posne makarone iz rerne sa spanaćem i čeri paradajzom

Oduševite svoje goste: Napravite tradicionalnu pitu zeljanicu za manje od 20 minuta

Jednostavna posna paradajz čorba okrepljuje i misli i telo

Paprike punjene povrćem su savršeno jelo za sve koji poste

5 savršenih predloga za večeru ako postite

Pripremite posni pasulj sasvim drugačijeg ukusa od onog na koji ste navikli

Lazanja od krompira sa šunkom i slaninom

Pohovane burek paprike sa sitnim sirom i semenkama

Spremite preukusni posni đuveč za samo pola sata

Spremite najzdraviji doručak za vaše mališane i vas i isprečite nastanak nekih opasnih bolesti

Prost recept za domaće kiflice koje svaki put ispadnu "meke kao duša"

Okrepite se uz kremastu mlečnu čorbu sa krompirom i tikvicama

Ručak za samo 20 minuta: Punjeno belo meso sa suvim vratom

Pravi gurmanski ručak: Zapečeni krompir sa sirom i slaninom

Evo kako da napravite najbolji rižoto koji ste u životu probali, a ne lepak za tapete

Spremite ukusan doručak od jaja i spanaća za celu porodicu za samo 10 minuta

Ukusna musaka sa hrskavom piletinom i kiselim mlekom

Testenine i kelj u savršenom sosu će vas oboriti s nogu

Spremite ukusne hrono piroške od samo 4 sastojka

Brz i ukusan: Jeftin i lagani doručak od kriški starog hleba (VIDEO)

Teletina sa graškom na potpuno drugačiji način

Podvarak po bakinom receptu: Ručak zbog koga se traži tanjir više (VIDEO)

Jednostavna tortilja sa prazilukom i pečurkama idealna je za današnji ručak

Pripremite poparu na starinski način i podsetiće vas na lepe dane iz detinjstva

Probajte pileći file u kremastom sosu i biće to najbolji nedeljni ručak ikada

Lenje sarmice sa mlevenim mesom koje se spremaju o čas posla

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima