Turske lepinje iz domaće kuhinje

Mirisna peciva poznatih kuhinja...

  • 9

Sastojci:

- 500 g brašna

- 1 kašičica soli

- 1/2 kašičice šećera

- 1 kašičica suvog kvasca

- 3,5 - 4 dl vode

Priprema:

Od svih sastojaka zamesiti testo koje je prilično retko, ali se mora odvajati od posude (ne sme biti lepljivo). Potrebno ga je minimalno 10 minuta mesiti (ručno ili mikserom, nebitno). Ostaviti testo na toplo da nadođe, te ga premesiti nakon sat vremena. To ponavljati jedno 4-5 puta.

Nadošlo testo prebaciti na površinu koja je obilno posuta brašnom i podeliti na 4 jednaka dela. Pošto je testo prilično retko, da bi izbjegli da nam se lepi za ruke, potrebno je i njih non-stop posipati brašnom. Svaki deo malo rastanjiti i slagati u pleh koji je obložen papirom za pecenje i koji smo posuli brašnom. Lepinje ostaviti još 30 minuta da nadođu. Peći 10 minuta u unapred zagrejanoj rerni na 250°C.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosanac do koske

    2. jun 2017 | 15:11

    Da ne bi Turaka, Srbi bi samo jeli poganu prasetinu i kiseli kupus.

  • Ljubica

    3. jun 2017 | 22:02

    Makedonska lepinja prave se zavisi za koliko clanova porodice ili goste.ove lepinje prave se za dorucak. Unapred spremiti kvasac svezi od mlakog mleka malo secera i brasna.ubaciti u sedamstotina mekanog brasna pomesna mlaka voda i mleka i jaja po zelji so jedna kasikica.umesiti rikom dobro.i staviti u vanglu na malo brasna.da narastecpokriveno.podeliti na komade koji kada se sa oklagijom razbuku tanko da budu onoliki koliki je okrugli tiganj. Pokriti da malo odstoje .ugrejte zejtin na srednju temperaturi i prziti sa obe strane a polivate sa kasikom vrucim zejtinom Obavezno izbosti vilujskoma nastredini stavite viljusu dok se przi.samo da lepo porumene.ragjati jedna preko druge.prilog sir przene silja paprije svez paradajz mladi luk i sta ko voli.prijatno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA