0

Tart pripremljen sa čeri paradajzom i majčinom dušicom

Prijatno iznenađenje za stolom!

Tart sa ceri paradajzomX
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci:

- 450 g brašna
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli i origana
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2,7 dl vode

Bešamel:

- 3 kašike brašna
- 3,8 dl sojinog mleka
- 40 g rendanog parmezana
- so, začin, biber, origano
- maslinovo ulje

Punjenje:

- 500 g čeri paradajza
- 125 g mocarele
- sveži listovi bosiljka
- malo suve majčine dušice
- 2 kašičice pesto sosa

Priprema:

Testo umesiti, razviti okruglu formu i prebaciti ga u podmazanu tepsiju. Podići testo i oko stranica tepsije. Izbocakati ga viljuškom i peći 10 min da se zapeče. U međuvremenu pripremiti bešamel sos sa navedenim namirnicama, znači na ulju propržiti brašno pa dodati hladno mleko po izboru. U gotov bešamel umešati rendani parmezan, posoliti po ukusu, dodati biber mleveni i origano.

Blago zapečenu koru izvaditi iz rerene premazati sa dve kašičice pesto sosa, poslagati čeri paradajz, iskidanu mocarelu i listove svežeg bosiljka. Preko svega preliti pripremljen besamel i vratiti u rernu da se zapeče od 25-30 min, poslednjih 5 minuta može se pojačati da se dobije žućkasta korica. Ostaviti da se ohladi, pa iseći i poslužiti.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Biber, Bosiljak, Brašno, čeri paradajz, majčina dušica, Maslinovo ulje, Mleko, Mocarela, Origano, Parmezan, pesto sos, Prašak za pecivo, so, Tart, Začin

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Pržene pite sa topljenim sirom i viršlama savršene za lagani doručak ili večeru

Ukusan domaći hleb koji je spreman za 20 minuta (VIDEO)

Zdrava salata sa leblebijom i mladim lukom za sve koji nemaju vremena da kuvaju zbog posla

Juneća kisela čorba na vojvođanski način je savršen način da započnete ručak

Domaća pogača sa jogurtom: Recept naših baka kojeg morate da se podsetite

Neobične ćufte iz tiganja odličan su izbor za današnji ručak

Ukusan pirinač na manastirski način idealan je kao prilog za svaki ručak

Pohovana riba marinirana u pivu oko koje će se za trpezom svi otimati

Posna sarma od lista vinove loze ima jedinstven ukus i jednostavno morate da je probate

Pileća džigerica na seoski način je bolja od bilo kog drugog recepta sa ovom namirnicom

3 supe pune proteina savršene su za one koji drže dijetu

Preukusna kuvana musaka sa belim lukom i alevom paprikom

Riba na pirinču na hilandarski način je posno jelo koje svako mora da proba

Super brzi zapečeni pica makaroni idealni su za današnji ručak

Lagana čorba sa piletinom i pirinčem je idealna za toplo vreme

Jelo našeg detinjstva: Ukusni kačamak sa mesom koji nas vraća u najsrećnije dane

Ukusni potaž od cvekle i praziluka idealan je za jačanje imuniteta

Dinstani krompir sa spanaćem za ukusan posni ručak (VIDEO)

Posni gulaš sa pečurkama i krompirom

Posne makarone iz rerne sa spanaćem i čeri paradajzom

Oduševite svoje goste: Napravite tradicionalnu pitu zeljanicu za manje od 20 minuta

Jednostavna posna paradajz čorba okrepljuje i misli i telo

Paprike punjene povrćem su savršeno jelo za sve koji poste

5 savršenih predloga za večeru ako postite

Pripremite posni pasulj sasvim drugačijeg ukusa od onog na koji ste navikli

Lazanja od krompira sa šunkom i slaninom

Pohovane burek paprike sa sitnim sirom i semenkama

Spremite preukusni posni đuveč za samo pola sata

Spremite najzdraviji doručak za vaše mališane i vas i isprečite nastanak nekih opasnih bolesti

Prost recept za domaće kiflice koje svaki put ispadnu "meke kao duša"

Okrepite se uz kremastu mlečnu čorbu sa krompirom i tikvicama

Ručak za samo 20 minuta: Punjeno belo meso sa suvim vratom

Pravi gurmanski ručak: Zapečeni krompir sa sirom i slaninom

Evo kako da napravite najbolji rižoto koji ste u životu probali, a ne lepak za tapete

Spremite ukusan doručak od jaja i spanaća za celu porodicu za samo 10 minuta

Ukusna musaka sa hrskavom piletinom i kiselim mlekom

Testenine i kelj u savršenom sosu će vas oboriti s nogu

Spremite ukusne hrono piroške od samo 4 sastojka

Brz i ukusan: Jeftin i lagani doručak od kriški starog hleba (VIDEO)

Teletina sa graškom na potpuno drugačiji način

Podvarak po bakinom receptu: Ručak zbog koga se traži tanjir više (VIDEO)

Jednostavna tortilja sa prazilukom i pečurkama idealna je za današnji ručak

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima