≫ 

Čorba od bele ribe s majčinom dušicom

Idealna večera za letnje dane...

  • 0

Sastojci:

- 1 kg bele ribe

- 1 kg krompira

- 1 glavica crnog luka

- 6 čenaova belog luka

- 3 lista lovora

- pola veze peršunovog lista

- 1 kafena kašika sitno seckane majčine dušice

- po ukusu mešani biber u zrnu

- po ukusu so

- po potrebi maslinovo ulje

- do 100 g dimljene slanine

- 1/2 limuna

Priprema:

Luk dinstamo na malo maslinovog ulja dok ne omekša , dodamo sitno naseckanu dimljenu slaninu, lorber, mešani biber u zrnu, beli luk naseckan na listice, so, majčinu dušicu i sve dinstamo par minuta. Krompir očistimo i naseckamo na kocke, pa nalijemo vode da poklopi krompir. Nakon par minuta dodamo i komade ribe nasečene na oko 5 cm. Uz ribu dodamo i koru polovine limuna koju smo oprali pod  toplom vodom i očistili od bele pokožice. Peršun sitno naseckamo i dodamo čorbi, pa sve zajedno kuvamo na jakoj vatri oko 8 minuta.

Kada je krompir kuvan trebala bi i riba biti gotova, ako primetite da se meso lagano odvaja od kosti, skinuti sa vatre i dodati sok od polovine limuna i po potrebi dosoliti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA