≫ 

Plavi paradajz punjen mlevenom junetinom

Lagan ručak za one koji se hrane zdravo....

  • 0

Sastojci:

- 2 srednja plava paradajza

- 500 g mlevene junetine

- 2 kašike maslinovog ulja

- 1 glavica crnog luka

- 2 čena belog luka

- 1 paradajz

- 1 jaje

- po ukusu i želji so, biber, cimet, origano i malo prezli

Bešamel sos:

- malo maslinovog ulja

- 2 kašike brašna

- 3 dl mleka

- 50 g gaude

- malo maslaca

Priprema:

U šerpu sipajte ulje i na brzinu izdinstajte sitno seckani luk. Kada je luk gotov dodajte mleveno meso i dinstajte uz stalno mešanje dok ne promeni boju. Zatim stavite sitno seckani paradajz i beli luk, posolite, pobiberite, poklopite, smanjite temperaturu i dinstajte još 15 minuta. Skinite sa ringle, dodajte umućeno jaje, prezle, origano, promešajte i ostavite da se ohladi. U međuvremenu plavi paradajz prepolovite po dužini i kašikom ga malo izdubite, posolite i ostavi desetak minuta da pusti vodu. Zatim ocediti od vode, staviti na dno nauljene vatrostalne posude, posuti ga sa malo ulja i napuniti pripremljenim filom od mlevenog mesa.

Pripremiti bešamel tako što na malo ulja upržimo brašno do svetlo žute boje, polako dodajemo toplo mleko i sve vreme mešamo da se ne stvore grudvice. Posolite, pobiberite i ovako pripremljen bešamel sos sipajte preko napunjenih paradajza. Odozgo narendajte gaudu i rasporedite nekoliko listića maslaca. Pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA