0

Meksičke tortilje sa čili papričicama

Malo je ljuto, ali umerena ljutina baš ume da prija!

Cuvene meksicke tor...X
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci za 4 osobe:

Testo za tortilje:

- 200 g glatkog brašna
- 1/2 prašaka za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 40 g maslaca
- 100 ml tople vode

Fil za tortilje:

- 2 kom luka
- 0,5 kg mlevenog mesa
- 2 kom sveže paprike (crvena, zelena)
- 1 seckani paradajz (konzerva 400-500g)
- 1 konzerva crvenog pasulja (400g)
- 5 kašika kukuruza
- 1 čili papričica
- peršun
- začini so, biber, začin, mlevena crvena paprika (slatka)

Crveni sos:

- 400 g seckanog paradajza
- 1/2 kom luka
- 1 kom čili papričice
- 1 kom čen belog luka
- 3 kašika maslinovog ulja
- 2 kašika limunovog soka
- so, biber, seckani peršun

I još:

- kisela pavlaka, gauda sir za posipanje tortilja pre pečenja

Priprema:

Otopiti maslac na vatri i zamesiti testo od svih sastojaka, uz napomenu da se topla voda postepeno dodaje. Testo mora biti srednje mekano. Nakon toga pokrijemo ga u posudi i ostavimo 1 h na sobnoj temperaturi. Kad se testo odmorilo, podelimo ga na 8 jednakih komada i razvijemo u krugove. Dobijene krugove pečemo na suvom, prethodno zagrejanom tiganju i to svega nekoliko sekundi sa obe strane.

Tortilje vadimo na tanjir, slažemo jednu na drugu  i pokrijemo poklopcem kako bi ostale savitljive i kako bi ih kasnije mogli slagati po želji. Luk narezati na kocke i kratko propržiti na maslinovom ulju. Dodati meveno meso i pržiti. Nakon toga dodati narezanu papriku (na trakice ili kockice), kratko pržiti, a  potom dodati seckani paradajz iz konzerve. Dinstati, začiniti po želji (so, biber, začin, mlevena slatka paprika i ljuta čili papricica). Na kraju umešati crveni pasulj, kukuruz, peršun te maknuti sa vatre.

Kad je fil spreman, pripremimo pleh veličine rerne, malo ga namažemo maslacem i slažemo tortilje koje punimo filom i preklopimo na pola. Svaku tortilju potom premažemo sa kašičicom kisele pavlaka i pospemo rendanim sirom. Ugrejati rernu na 200°C-220°C i pustiti da se vrlo kratko i naglo zapeku. Poslužiti uz crveni sos koji ste prethodno pripremili na način da ste u seckani paradajz dodali sve sastojke, sitno iseckane i promešane.

(Telegraf.rs)

 

Tagovi: Biber, Brašno, čili papričice, gauda sir, kisela pavlaka, Kukuruz, Luk, lumunov sok, maslac, Maslinovo ulje, Mleveno meso, Paradajz, Pasulj, Peršun, Prašak za pecivo, so, sveža paprika, Topla voda, Tortilje, Začini

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Ukusan domaći hleb koji je spreman za 20 minuta (VIDEO)

Zdrava salata sa leblebijom i mladim lukom za sve koji nemaju vremena da kuvaju zbog posla

Juneća kisela čorba na vojvođanski način je savršen način da započnete ručak

Domaća pogača sa jogurtom: Recept naših baka kojeg morate da se podsetite

Neobične ćufte iz tiganja odličan su izbor za današnji ručak

Ukusan pirinač na manastirski način idealan je kao prilog za svaki ručak

Pohovana riba marinirana u pivu oko koje će se za trpezom svi otimati

Posna sarma od lista vinove loze ima jedinstven ukus i jednostavno morate da je probate

Pileća džigerica na seoski način je bolja od bilo kog drugog recepta sa ovom namirnicom

3 supe pune proteina savršene su za one koji drže dijetu

Preukusna kuvana musaka sa belim lukom i alevom paprikom

Riba na pirinču na hilandarski način je posno jelo koje svako mora da proba

Super brzi zapečeni pica makaroni idealni su za današnji ručak

Lagana čorba sa piletinom i pirinčem je idealna za toplo vreme

Jelo našeg detinjstva: Ukusni kačamak sa mesom koji nas vraća u najsrećnije dane

Ukusni potaž od cvekle i praziluka idealan je za jačanje imuniteta

Dinstani krompir sa spanaćem za ukusan posni ručak (VIDEO)

Posni gulaš sa pečurkama i krompirom

Posne makarone iz rerne sa spanaćem i čeri paradajzom

Oduševite svoje goste: Napravite tradicionalnu pitu zeljanicu za manje od 20 minuta

Jednostavna posna paradajz čorba okrepljuje i misli i telo

Paprike punjene povrćem su savršeno jelo za sve koji poste

5 savršenih predloga za večeru ako postite

Pripremite posni pasulj sasvim drugačijeg ukusa od onog na koji ste navikli

Lazanja od krompira sa šunkom i slaninom

Pohovane burek paprike sa sitnim sirom i semenkama

Spremite preukusni posni đuveč za samo pola sata

Spremite najzdraviji doručak za vaše mališane i vas i isprečite nastanak nekih opasnih bolesti

Prost recept za domaće kiflice koje svaki put ispadnu "meke kao duša"

Okrepite se uz kremastu mlečnu čorbu sa krompirom i tikvicama

Ručak za samo 20 minuta: Punjeno belo meso sa suvim vratom

Pravi gurmanski ručak: Zapečeni krompir sa sirom i slaninom

Evo kako da napravite najbolji rižoto koji ste u životu probali, a ne lepak za tapete

Spremite ukusan doručak od jaja i spanaća za celu porodicu za samo 10 minuta

Ukusna musaka sa hrskavom piletinom i kiselim mlekom

Testenine i kelj u savršenom sosu će vas oboriti s nogu

Spremite ukusne hrono piroške od samo 4 sastojka

Brz i ukusan: Jeftin i lagani doručak od kriški starog hleba (VIDEO)

Teletina sa graškom na potpuno drugačiji način

Podvarak po bakinom receptu: Ručak zbog koga se traži tanjir više (VIDEO)

Jednostavna tortilja sa prazilukom i pečurkama idealna je za današnji ručak

Pripremite poparu na starinski način i podsetiće vas na lepe dane iz detinjstva

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima