0

Meksičke tortilje sa čili papričicama

Malo je ljuto, ali umerena ljutina baš ume da prija!

Cuvene meksicke tor...X
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci za 4 osobe:

Testo za tortilje:

- 200 g glatkog brašna
- 1/2 prašaka za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 40 g maslaca
- 100 ml tople vode

Fil za tortilje:

- 2 kom luka
- 0,5 kg mlevenog mesa
- 2 kom sveže paprike (crvena, zelena)
- 1 seckani paradajz (konzerva 400-500g)
- 1 konzerva crvenog pasulja (400g)
- 5 kašika kukuruza
- 1 čili papričica
- peršun
- začini so, biber, začin, mlevena crvena paprika (slatka)

Crveni sos:

- 400 g seckanog paradajza
- 1/2 kom luka
- 1 kom čili papričice
- 1 kom čen belog luka
- 3 kašika maslinovog ulja
- 2 kašika limunovog soka
- so, biber, seckani peršun

I još:

- kisela pavlaka, gauda sir za posipanje tortilja pre pečenja

Priprema:

Otopiti maslac na vatri i zamesiti testo od svih sastojaka, uz napomenu da se topla voda postepeno dodaje. Testo mora biti srednje mekano. Nakon toga pokrijemo ga u posudi i ostavimo 1 h na sobnoj temperaturi. Kad se testo odmorilo, podelimo ga na 8 jednakih komada i razvijemo u krugove. Dobijene krugove pečemo na suvom, prethodno zagrejanom tiganju i to svega nekoliko sekundi sa obe strane.

Tortilje vadimo na tanjir, slažemo jednu na drugu  i pokrijemo poklopcem kako bi ostale savitljive i kako bi ih kasnije mogli slagati po želji. Luk narezati na kocke i kratko propržiti na maslinovom ulju. Dodati meveno meso i pržiti. Nakon toga dodati narezanu papriku (na trakice ili kockice), kratko pržiti, a  potom dodati seckani paradajz iz konzerve. Dinstati, začiniti po želji (so, biber, začin, mlevena slatka paprika i ljuta čili papricica). Na kraju umešati crveni pasulj, kukuruz, peršun te maknuti sa vatre.

Kad je fil spreman, pripremimo pleh veličine rerne, malo ga namažemo maslacem i slažemo tortilje koje punimo filom i preklopimo na pola. Svaku tortilju potom premažemo sa kašičicom kisele pavlaka i pospemo rendanim sirom. Ugrejati rernu na 200°C-220°C i pustiti da se vrlo kratko i naglo zapeku. Poslužiti uz crveni sos koji ste prethodno pripremili na način da ste u seckani paradajz dodali sve sastojke, sitno iseckane i promešane.

(Telegraf.rs)

 

Tagovi: Biber, Brašno, čili papričice, gauda sir, kisela pavlaka, Kukuruz, Luk, lumunov sok, maslac, Maslinovo ulje, Mleveno meso, Paradajz, Pasulj, Peršun, Prašak za pecivo, so, sveža paprika, Topla voda, Tortilje, Začini

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Postan đuveč u kesi savršen je za lagani obrok

Laki omlet sa ovsenim pahuljicama za sve one koji ujutru nemaju vremena da doručkuju

Doručak pica od jaja iz tiganja idealna je za početak svakog dana (VIDEO)

Ćufte od kuvanih jaja su savršena zamena za meso

Miris i ukus mora: Spagete sa škampima u vrhunskom sosu će vas potpuno oduševiti

Krompir na bugarski način kao savršeni prilog vašem današnjem ručku (VIDEO)

Pečurke na orijentalni način se prave od domaćih sastojaka, a preukusne su

Brza krompir salata koja je savršena za svaku priliku

Ćuretina u čili sosu je savršeno jelo za sve koji vole ljuto i začinjeno

Jelo kojem niko ne može da odoli: Kolutići od luka i piletine koji se tope u ustima

Najbrža musaka od makarona sa mesom i pavlakom koja je gotova za samo 20 minuta (VIDEO)

Kremasta supa od karfiola pravi se od samo jednog sastojka i gotova je za manje od 30 minuta

Leto u tanjiru: Grilovano povrće bolje od svakog mesa, a gotovo je za samo 15 minuta (RECEPT)

Probajte potpuno nove makarone sa sirom i oduševićete se (RECEPT)

Salata od tune na potpuno nov način (RECEPT)

Pileća krilca u 4 različita sosa, pa vi birajte (VIDEO) (RECEPT)

Hrskavi krompir iz rerne koji je gotov za samo 40 minuta

Džem od slanine je slani slatkiš koji ćete jesti uz sve

Recept za kupus kakav još niste probali

Pohovana piletina sa pivom i čipsom, ali na potpuno drugačiji način (RECEPT)

Zelena "super supa" je odlična za vaše srce, a uz to i jako ukusna (VIDEO)

Domaće enčilade u "srpskom" sosu prosto morate da probate (VIDEO)

Rebarca sa krompirom na potpuno nesvakidašnji način (RECEPT)

Ravioli od tikvica su nešto najzdravije što možete da pojedete, a da pritom budete siti (RECEPT)

Svinjski file sa kestenom se može poslužiti na svečanoj slavskoj trpezi (RECEPT)

Lazanje paketići imaju ukus koji nikada nećete zaboraviti

Ukiseljeni crveni luk je savršen prilog koji ide uz sve, a gotov je za manje od 30 minuta

Više nikada nećete baciti bajat hleb kada probate ovu pitu od starog hleba i sira

Spremite najbolji i najukusniji domaći humus koji je 100 puta bolji i jeftiniji od kupovnog

Pileća džigerica sa lukom i još nekoliko trikova koji će je učiniti još ukusnijom

Šnicla od karfiola je najbolja zamena za meso, a gotovo da nema kalorija

Fileti piletine sa susamom u soja sosu na najlakši mogući način (RECEPT)

Pogača punjena piletinom je nešto što ćete redovno praviti kada je jednom probate (RECEPT) (VIDEO)

Supa od bundeve po receptu balkanskog majstora

Napravite domaći srirača čili sos za manje od 20 minuta

Jaja u paradajz sosu: Nešto u čemu do sada niste uživali (RECEPT)

Kremaste makarone sa brokolijem i sirom imaju poseban ukus i to morate da probate

Pečena piletina sa samo 3 sastojka kakvu do sada niste probali

Savršena svinjska pečenica za božićnu trpezu koja ima manje od 200 kalorija

Rižoto sa lignjama kakav do sada niste probali savršen je izbor za prazničnu trpezu (RECEPT)

Punjeni šaran sa orasima i još 2 jela koja možete da pripremite za Badnji dan i da obradujete svoju porodicu (RECEPTI)

Otkrili smo najbolji recept za domaću rusku salatu, a tajna je u ovom triku

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima