0

Kako da pravilno pripremite domaće kobasice?

Neverovatno, ali istinito: mnoge mlade domaćice umaste celu kuhinju kad prže kobasice - a evo kako se to pravilno radi!

kobasica
Foto-ilustracija: Plixabay.com

Sastojci:

- sveža domaća kobasica
- voda

Priprema:

Sveže kobasice stavite u tiganj sa poklopcem i nalite vodom. Kasnije ih izbodite viljuškom ili nožem, pa  dinstajte u poklopljenom tiganju. Okrenite kasnije, pa viljuškom izbušite i drugu stranu. Kobasice će kasnije pustiti crvene začine-papriku i obojiti vodu, pustiće vlastitu masnoću na kojoj će se ispržiti.

Kada kobasice budu mekane, otklopite da ispari voda i počne da se prži. Kad dobije lepu boju s jedne strane, okrenite je viljuškom i još kratko pržite dok ne porumeni i druga strana.

Na ovaj način, kobasice će biti lepo ispržene, šerpa neće biti zagorela - a pločice isprskane mašću...

Kobasicu isecite na jednake delove, a crvenu mast ocedite u zasebnu posudicu i ohladite je. Koristite kao namaz na hleb ili za zapršku drugih jela - pojačaće ukus. Kobasice možete poslužiti uz pire od krompira ili kisele krastavce.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Kobasica

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Napravite savršen preliv za svaku salatu uz pomoć proste formule

Šećerne bombone za čaj oduševiće sve vaše goste

Isprobajte najbolji domaći preliv za salatu bez šećera i štetnih konzervansa

Zdravi čokoladni humus je recept koji smo čekali ceo život

Ovo je jedini način da skuvate savršena jaja i da napokon budete zadovoljni

Slatke kokice sa cimetom i vanilom koje će svi obožavati

Ovo je najjeftinije i najbolje ulje za pohovanje hrane

Sve vreme držite nož pogrešno kada nešto seckate - ovo je pravi način

5 zdravih zamena za brašno koje će vam pomoći da smršate bez odricanja od pice i palačinki

Oljuštite kuvano jaje za samo nekoliko sekundi bez ikakvog pomagala (VIDEO)

Jaja u marinadi su idealno jelo za sve koji žele da smršaju

Spremite savršeni argentinski sos sa testeninom i mesom od zelenih listova šargarepe

Ulje ili mast: Evo šta pečenom krompiru daje najbolji ukus

Napravite domaći pesto sos: Jeftiniji, zdraviji i ukusniji od onog kupljenog u prodavnici

Dva brza namaza za zdrav i ukusan doručak (VIDEO)

President maslaci – za raskošan ukus vaših specijaliteta

President pavlaka za kuvanje – neizostavan sastojak prazničnih specijaliteta

Zamašćene pločice u kuhinji i zapušena sudopera. Šta činiti?

Kako da odaberete sir za jela koja se termički obrađuju?

Kako se najlakše ljušti paradajz?

Šta učiniti sa viškom lisnatog testa?

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima