≫ 

Preukusna grčka musaka od goveđeg mesa

Grčka musaka može da se pravi samo s plavim paradajzom - a može da se koristi i krompir.

  • 3

Sastav:

- 2 glavice luka

- 2 čena belog luka

- ½ kg goveđeg mesa

- 850 ml paradajza

- 2 kašičice seckanog peršuna

- 1 kašika origana

- so i biber

- 800 g krompira

- 600 g plavog paradajza

- 200 g feta sira

- 40 g putera

- 40 g brašna

- ½ l mleka

Priprema:

Prodinstati 2 glavice luka, 2 čena belog luka, dodati pola kg mlevenog goveđeg mesa, paradajza 850 ml, 2 kašičice iseckanog peršuna, kašiku origana, so i biber . Sve to prodinstati oko 20 minuta.

Na krugove iseći 800 g krompira i 600 g plavog paradajza. U đuveč pleh staviti prvo krompir, mleveno meso, pa preko ovog mlevenog mesa isitniti oko 200 g feta sira, ravnomerno rasporediti plavi paradajz, krompir, mleveno meso i na kraju krompir. Sada zagrejati 40 g putera, dodati 40 g brašna, ½ l mleka i kuvati.Preliti preko musake i peći oko 45 minuta na 180°C.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    29. decembar 2016 | 14:44

    Grcka bakvala, grck atulumba, grck akafa, grcka musaka. Hahahah.

  • Jovan

    30. decembar 2016 | 14:36

    Super je Musaka samo neznam koje pice ide uz ovo jelo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA