≫ 

Domaće rolnice sa puterom i vanilin kremom

Neodoljiv miris vanile!

  • 0

Sastojci:

Za testo:

- 360 g mekog brašna

- 360 g putera

- 3/4 kašičice soli

- 180 ml vode

Za krem:

- 1 l mleka (za puding), 4 kesice (200 g) vanila puding

- 8 kašika šećera

- 2 kesice šlaga u prahu

- 240 ml mleka (za šlag)

Za premazivanje:

- 1 umućeno belance

Priprema:

Testo:

Pospite radnu površinu brašnom, dodajte so i hladne kockice putera. Korišćenjem odgovarajućeg noža, puter treba usecati u brašno. Radite ovako dok ne dobijete grubu, mrvičastu mešavinu. Malo po malo dodajte vodu kako bi povezali testo. Kada ste dodali svu količinu vode (ne više od navedene), usecanjem povežite testo pomenutim nožem (ne rukama), dok ne postane blago povezano. Oblikujte ovu prilično grubu masu u pravougaonik, pomažući se rukama i oklagijom, pa razvijte na debljinu od oko 1 cm (malo pospite brašnom oklagiju kako se masa ne bi lepila za nju). U ovoj i ostalim fazama trudite se da strane pravougaonika budu prave kako bi se lepo preklapale. Podelite pravougaonik na 3 dela (srednji i dva kraja) i savijte krajnje delove (jedan po jedan) tako da ih preklopite na srednji deo. Okrenite testo za 90 stepeni, tako da savijeni delovi stoje vertikalno. Ponovo razvijte testo oklagijom u pravougaonik, na oko 1 cm debljine. Preklopite kao i prvi put, okrenite opet za 90 stepeni i ponovite ceo postupak dok testo ne postane glatko i povezano (ukupno 4-5 presavijanja).

Umotajte testo u foliju i ohladite oko 30 minuta u frižideru, a potom testo razvijte i presavijte još 2 puta i tek tada je spremno za upotrebu.

Rolne:

Testo postaviti na brašnom posutu radnu površinu, razviti na debljinu oko 3-4 mm, iseći na trakice širine oko 2.5 cm, dužine prema vašem kalupu za rolne, pa obmotati trakice oko kalupa i premazati umućenim belancetom. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C, oko 15 minuta. Kada je testo pečeno, odmah ga skinuti sa kalupa i ostaviti da se ohladi.

Krem:

Puding u prahu dodajte u 250 ml mleka, dodajte i šećer i lepo sjedinite masu tako da nema grudvica. Sipajte ostatak mleka i kuvajte na laganoj vatri uz mešanje, dok se ne zgusne. Zgusnut puding odmah prekriti plastičnom folijom i ostavite da se potpuno ohladi. Na ovaj način neće se stvoriti kožica. Zatim umutite šlag i sjedinite mikserom. Napunite kesice sa nastavkom kremom i punite rolne. Pre posluživanja možete gotove rolnice posuti prah šećerom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA