≫ 

Burger od pilećih fileta sa alevom paprikom

Nekada će vam baš prijati drugačiji ukus burgera!

  • 0

Sastojci za 4 osobe:

Burger:

- 1 krastavac sa korom

- 400 g pilećih fileta

- 1 kašika senfa

- 1 kašika majoneza

- 2 mlada luka

- origano po ukusu

- aleve paprike malo pikantnije i po ukusu

- 2 kašike maslinovog ulja

- 100 g grčkog jogurta

- malo listova salate po uzboru

- kašičica soli

- malo bibera

Kajzerice:

- 4 kajzerice domaćeg ili kupovnog porekla

Priprema:

Krastavac dobro operite i prepolovite, te mu izvadite semenke. Isecite ga na kockice, posolite i ostavite da se malo ocedi. U kuhinjskoj mašini iseckajte piletinu da je kao pire. Piletinu izmešajte sa senfom, majonezom, solju, biberom, origanom i dobro promešajte. Isecite 1 mladi luk na kružiće i dodajte piletini. Sa vlažnim rukama formirajte 4 burgera i maslinovim uljem tanko premažite odozgo i odozdo burgere.

Na srednjoj vatri u zagrejanom gril tiganju pržite burgere tako da prvu stranu pečete 4-5 minuta, a zatim okrenete na drugu stranu. Kockice krastavca ( polovinu ) iscedite i malo osušite kuhinjskim papirom. Umešajte ih sa jogurtom, mladim lukom i malo origana. Začinite po ukusu sa solju i biberom. Kajzerice isecite na pola. Namažite prvo smesom jogurta, dodajte po izboru listove salate, stavite burger, opet dodajte jogurt smesu i preostale kockice krastavca, pa zatvorite kajzericom i poslužite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA