≫ 

Riblji fileti zapečeni u rerni

Lagano, letnje i veoma zdravo - a začas se spremi!

  • 0

Sastojci:

- 500 g ribljih fileta (npr. losos ili pastrmka)

- 1 glavica luka

- 2 zelene paprike

- 300 g paradajza

- ljute papričice

Priprema.

Riblje filete posolite i pobiberite, pa ostavite da odstoji par minuta. Zatim je uvaljajte u brašno i propržite naglo na maslinovom ulju. Kad je gotova, složite je u vatrostalnu posudu i poklopite da se ne hladi. U međuvremenu, dok ste pekli ribu, na maslinovom ulju propržite sitno naseckani luk i papriku izrezanu na kockice, ljutu papričicu i paradajz uz dodatak jedne kašičice začina i soli po ukusu.

Omekšalo povrće složite po prženoj ribi i zapecite u vrućoj rerni oko 15-ak minuta. Odlično ide uz blitvu sa krompirom i zelenom salatom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA