≫ 

Začinjena riba pripremljena na roštilju

Idealni obrok za letnje dane je - riba!

  • 0

Sastojci za 2 osobe:

- 1 veći file po osobi (mogu i riblje krmenadle)

- 1/4 kašičice limuna i biber začin

- sok od pola limuna

- 1-2 kašike sveže seckanog peršuna

- 1-2 čena pasiranog belog luka

- na vrh noža mlevene crvene paprike

- 2-3 kašike maslinovog ulja

- po želji možete staviti i malo suvog origana

- kolutovi limuna od preostale polovine

- folija za pečenje

Priprema:

Filete bilo koje ribe, ali da su deblji i "mesnatiji" dobro oprati i osušiti kuhinjskim papirom. U plitak tanjir staviti sve začine, isceđen limunov sok i maslinovo ulje i napraviti gušći sos u koji ćete staviti svako parče ribe i dobro ga natapkati, tako uraditi i sa drugim parčetom i ostaviti u tanjiru, prekriti sa providnom folijom i ostaviti u frižider najmanje pola sata.

Zagrejati dobro roštilj, na koji ste stavili foliju i na foliju staviti filete ribe, peci oko 5 minuta ili manje po strani, u zavisnosti od debljine fileta. Poslužiti toplo sa kolutovima limuna, dinstanim spanaćem i paradajzom. Po želji možete takođe poslužiti ribu tako što ćete napraviti višak ovog sosa i poslužiti njega i kuvani krompir.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA