≫ 

Preukusan kebab sa ljutom tucanom paprikom

Isporbajte ovaj zanimljivo začinjen specijalitet...

  • 0

Sastojci:

- 1 kg mlevene junetine

- 1 kg mlevene teletine

- 2 šolje prezli

- 3/4 šolje mineralne vode

- 1.5 šolja sitno seckanog peršuna

- 1 glavica sitno seckanog luka

- 2.5 male kašike soli

- 1/2 male kašičice sveže mlevenog bibera

- 1/4 male kašičice ljute tucane paprike

- 1 mala kašika sode bikarbone

- drveni stapići za ražnjiće

Priprema:

Sve navedene sastojke staviti u posudu i dobro pomešati da se sve sjedini. Pokriti posudu i ostaviti u frižider 30 minuta do sat vremena da odstoji. Drvene stapice staviti u tepsiju i preliti vodom, pa ostaviti ih u vodi petnaestak minuta. Izvaditi pripremljenu smesu iz frižidera i formirati kebabe. Mogu da se rade na dva načina. Prvi je tako da se stave na stapice. Uzmite u ruku smese toliko koliko može da vam stane u šaku i počnite da formirate kebab oko stapića. Ne oblikuju se kao naši ražnjići već su malo pljosnati i ovalnog oblika. Drugi način je da uzmete smesu i formirate kao ovalne, tanje šnicle oko 15-tak cm dužine.

Tako pripremljene kebabe ostavite na nekoliko sati u frižideru. Pržiti ih na roštilju ili u teflonskom tiganju bez ulja. Poslužite sa lepinjom i prilogom od povrća po želji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA