Bogato filovane piroške od starog hleba
Šampinjoni, kačkavalj, šunka - nešto kao pizza samo bez mešenje a testa!
Sastojci za 5 osoba:
- 400 g starog hleba
- 50 g šampinjona
- 1 veća šargarepa
- 100 g kačkavalja
- 200 g salame ili šunke
- 2 jaja
- 3 dl vode
- 1/2 kašičice origana
- 3 kašike kečapa
- 1 kašičica začina
- 150 g prezli
- 3 kašike vode za belanca
- biber
- ulje za prženje
Priprema:
Hleb isitniti, a zatim ga preliti sa vodom i izmesiti rukama da se sjedini, potom dodati rendanu šargarepu, sitno seckane pečurke, rendani kačkavalj, kečap, sitno seckanu salamu, biber po ukusu, origano, začin i 2 žumanca. Sve dobro sjediniti i praviti piroške.
U belanca sipati 3 kašike vode i umutiti viljuškom. Piroške umakati u belanca, zatim u prezle i pržiti na vrelom ulju dok ne porumene. Kada se ispeku staviti ih na salvetu da upiju višak masnoće. Možete ih služiti uz jogurt, pavlaku, kečap, ajvar...
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.