• 0

Tataki tuna - fenomenalan japanski specijalitet

Harmoničan spoj ukusa i zanimljiva priprema jela...

  • 0

Sastojci po osobi:

- 180 g tune u komadu

- 10 g belog susama
- 10 g crnog susama
- 30 ml sirupa od zove
- 10 ml soka od limuna
- 10 ml maslinovog ulja
- 5 g potočarke ili matovilca
- 5 g rukole
- 2 g vlašca
- 2 g mente
- So i biber po potrebi

Priprema

Odrezak tune začiniti, uvaljati u mešavinu susama i pržiti sa svih strana nekoliko sekundi na vrelom ulju. Potočarku, rukolu, vlašac i mentu začiniti sa zova dresingom koji se sastoji od sirupa zove, limunovog soka i maslinovog ulja.

Servirajte tunu sečenu na tanke komade preko salte.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima