• 0

Tataki tuna - fenomenalan japanski specijalitet

Harmoničan spoj ukusa i zanimljiva priprema jela...

  • 0

Sastojci po osobi:

- 180 g tune u komadu

- 10 g belog susama
- 10 g crnog susama
- 30 ml sirupa od zove
- 10 ml soka od limuna
- 10 ml maslinovog ulja
- 5 g potočarke ili matovilca
- 5 g rukole
- 2 g vlašca
- 2 g mente
- So i biber po potrebi

Priprema

Odrezak tune začiniti, uvaljati u mešavinu susama i pržiti sa svih strana nekoliko sekundi na vrelom ulju. Potočarku, rukolu, vlašac i mentu začiniti sa zova dresingom koji se sastoji od sirupa zove, limunovog soka i maslinovog ulja.

Servirajte tunu sečenu na tanke komade preko salte.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima