≫ 

Meke kiflice sa susamom, punjene sirom

Kojim god filom da ih napunite, kiflice ostaju omiljeno pecivo većine ljudi!

  • 0

Sastojci:

- 700 g mekog brašna

- 100 ml ulja

- 2 jajeta

- belance

- 1 dl mleka

- 300 g sitnog sira

- kockica ili kesica kvasca

- malo šećera i soli

- susam za posipanje

- jedan maslac - jako dobro ohlađen

Priprema:

U mleko stavite kvasac i malo šećera, promešajte i ostavite da kvasac nadođe. Zatim zamesite testo od brašna, ulja, belanceta i kvasca rastopljenog u mleku. Posolite i dobro izmesite testo, pa ga podelite na 4 dela.

Svaki deo razvucite do debljine malog prsta, u oblik kruga. Dobijene krugove delite na 8 delova, pa na sredinu svakog stavite kašiku sira, izgnječenog i pomešanog s umućenim jajetom. Urolajte kiflice uvijajući testo prema vrhu, odnosno sredini kruga i ređajte ih u pleh.

Kiflice premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Narendajte maslac preko kiflica, pa pecite u dobro zagrejanoj rerni oko 30 minuta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA