≫ 

Ukusan, dijetalan i zdrav prilog od prokelja

Prokelj je toliko zdrav da je stvarno šteta ako ga ne jedete redovno!

  • 0

Potrebno je:

- 500 grama prokelja

- 2 kašike maslinovog ulja + još za serviranje

- 2-3 čena belog luka

- 2 šolje supe od povrća

- so i biber po ukusu.

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi pa dodajte beli luk i dinstajte do minut-dva. Dodajte prokelj (veće glavice presecite napola) i dinstajte još dva-tri minuta.

Dodajte supu od povrća i kuvajte desetak minuta, to jest dok prokelj ne omekša.Pred kraj kuvanja posolite i pobiberite.

Procedite višak tečnosti i pomešajte ih sa još maslinovog ulja, a ako služite hladno možete dodati i par kapi limunovog soka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA