3

Odlične zemičke za burgere ili sendviče

Servirajte sendviče, pljeke ili pohovano meso u zemičkama iz svoje kuhinje!

zemičke za sendviče ili burgere
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci:

- 500 g belog brašna
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašike šećera
- 1 kašičica  suvog kvasca
- 1 jaje
- 100 ml rastopljenog maslaca
- 300 ml toplog mleka
- susam za posipanje
- 1 jaje

Od svih sastojaka (sem jaja i susama) umesiti testo i ostaviti da dobro naraste. I obavezno koristite maslac jer je u njemu tajna ukusnih zemički!

Na pobrašnjenoj površini testo premesiti i oblikovati 10-12 loptica. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite oko pola sata na toplom da još jednom narastu.

Premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Peku se u zagrejanoj rerni na 190 stepeni, oko 25-30 min.

(Telegraf.com)

Tagovi: Brašno, Kvasac, masalc, Susam, zemičke

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (3)
Poređaj komentare:
  • M
    Miloš

    Šta je to pljeka?

/
<% galerijaAlt  %>