Odlične zemičke za burgere ili sendviče
Sastojci:
- 500 g belog brašna
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašike šećera
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1 jaje
- 100 ml rastopljenog maslaca
- 300 ml toplog mleka
- susam za posipanje
- 1 jaje
Od svih sastojaka (sem jaja i susama) umesiti testo i ostaviti da dobro naraste. I obavezno koristite maslac jer je u njemu tajna ukusnih zemički!
Na pobrašnjenoj površini testo premesiti i oblikovati 10-12 loptica. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite oko pola sata na toplom da još jednom narastu.
Premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Peku se u zagrejanoj rerni na 190 stepeni, oko 25-30 min.
(Telegraf.com)
Video: Vanredno zasedanje Skupštine Srbije, na dnevnom redu 46 tačaka
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Miloš
Šta je to pljeka?
Podelite komentar