0

Pohovani kolutići lignji u posnoj i bezglutenskoj verziji

Zanimljivo posno jelo sa začnima koji će upotpuniti ovo pohovanje bez jaja i bez glutena...

pohovane lignje
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci:

- 600 g velikih lignji, očišćenih
- 100 g kukuruznog brašna
- 1/2 kašićice chilija u prahu
- 1/2 kašičice kurkume
- sol i biber
- maslinovo ulje ili drugo neutralno ulje za prženje

Priprema:

Izmešajte kukuruzno brašno, chili, kurkumu, so i biber. Lignje isperite i osušite, pa narežite na kolutove (kraci se ne koriste, pa njiih upotrebite npr. za rižoto).

Dobro zagrejte ulje za prženje i svaki kolut uvaljajte u mešavinu brašna i začina, pa ih pržite do 60 sekundi u vrelom ulju. Ako se predugo prži, lignje postaju gumene, pa ne preterujte.

Pržene komade lignje stavite na upijajući papir. Kad sve ispržite, servirajte uz povrće, svež peršun, limun...

(Telegraf.rs)

Tagovi: kukuruzno brašno, kurkuma, Lignje, Posno, Post

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

/
<% galerijaAlt  %>