0

Oslić u kukuruznom brašnu - posno, ukusno i krckavo

Kad za vreme posta ne možete da pravite pohovanog oslića, porobajte ovaj naš predlog...

pohovani oslić
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci:

- 0,8 - 1 kg fileta oslića
- čaša palente
- čaša žutog kukuruznog brašna
- pola čaše belog brašna
- kašičica belog luka u prahu
- ulje
- so i biber

Priprema:

Filete odmrznite, ako ste kupili smrznute - pa ih prosušite papirnim ubrusima. Pomešajte kukuruzni griz, brašno, biber i beli luk u većem dubokom tanjiru.

Ribu dobro posolite sa obe strane, pa svaki filet uvaljajte u kukuruznu mešavinu, ređajte na tanjir pobrašnjem istom kukuruznom mešavinom i ostavite da odstoje neko vreme.

Pre prženja filete možete još jednom da uvaljate u mešavinu, ako želte jaču koricu. Filete pržite u dubokom, jako zagrejanom ulju dok ne dobiju lepu, zlatnu boju. Sužite uz povrće i salatu.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

/
<% galerijaAlt  %>