• 0

Pasta za ljubitelje pikantne hrane: špagete arabiata

Ova pasta je idealna za one koji vole brza jela i jake, vatrene začine...

  • 0

Sastojci:

- 2 kašike maslinovog ulja

- glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- so, biber
- tucana ljuta paprika
- čili papričice, sitno seckane
- konzerva pelata, usitnjena
- kačkavalj (trapist ili ementaler)
- origano
- opciono: malo goveđe pršute
- špagete

Priprema:

Staviti vodu za špagete da provri, a u drugoj šerpi na ulju propržiti sitno seckani crni i beli luk. Dodati začine: so, biber, čili i tucanu ljutu papriku. Sve naliti sa paradajz pelatom i staviti da kuva 10 min, taman dok se špagete skuvaju.

Ocedite špagete i umešajte ih u sos, pa narendajte kačkavalj i pospite origanom. Po želji, ukrasite listićima goveđe pršute pre serviranja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima