• 0

Pasta za ljubitelje pikantne hrane: špagete arabiata

Ova pasta je idealna za one koji vole brza jela i jake, vatrene začine...

  • 0

Sastojci:

- 2 kašike maslinovog ulja

- glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- so, biber
- tucana ljuta paprika
- čili papričice, sitno seckane
- konzerva pelata, usitnjena
- kačkavalj (trapist ili ementaler)
- origano
- opciono: malo goveđe pršute
- špagete

Priprema:

Staviti vodu za špagete da provri, a u drugoj šerpi na ulju propržiti sitno seckani crni i beli luk. Dodati začine: so, biber, čili i tucanu ljutu papriku. Sve naliti sa paradajz pelatom i staviti da kuva 10 min, taman dok se špagete skuvaju.

Ocedite špagete i umešajte ih u sos, pa narendajte kačkavalj i pospite origanom. Po želji, ukrasite listićima goveđe pršute pre serviranja.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima