≫ 

Najjednostavnija salata od leblebija, paradajza i maslina

Brzi obroci s dobrim ukusom su omiljeni u svakoj kuhinji, pa isprobajte ovu prilog-salatu istočnjačkog ukusa!

  • 0

Potrebno je za 2 osobe:

- konzerva ili tegla skuvane leblebije

- veći paradajz, samo spoljašnji deo – bez semenki

- šaka zelenih maslina

- oko 2 kašike kapara

- nekoliko inćuna

- malo maslinovog ulja

- zeleni ili običan biber

- malo kumina

- svež peršun

- riba po izboru: losos, fileti brancina ili pastrmke

Priprema:

Ne može lakše: otvorite konzervu i isperite i ocedite leblebiju. Naseckajte paradajz na sitne kockice. naseckajte kapar, inćune i masline. Ove i sve ostale sastojke izmešajte u činijici i servirajte uz ribu, premljenu na tiganju ili u rerni.

SAVET: Kako je kombinacija prilično slana nikako nemojte da dodajete so. Takođe i ribu koju služite uz ovu salatu, posolite samo malčice.

Recept i fotografija: blog Vitki Gurman 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA