0

Najjednostavnija salata od leblebija, paradajza i maslina

Brzi obroci s dobrim ukusom su omiljeni u svakoj kuhinji, pa isprobajte ovu prilog-salatu istočnjačkog ukusa!

salata leblebija
Foto: blog Vitki Gurman

Potrebno je za 2 osobe:

- konzerva ili tegla skuvane leblebije
- veći paradajz, samo spoljašnji deo – bez semenki
- šaka zelenih maslina
- oko 2 kašike kapara
- nekoliko inćuna
- malo maslinovog ulja
- zeleni ili običan biber
- malo kumina
- svež peršun
- riba po izboru: losos, fileti brancina ili pastrmke

Priprema:

Ne može lakše: otvorite konzervu i isperite i ocedite leblebiju. Naseckajte paradajz na sitne kockice. naseckajte kapar, inćune i masline. Ove i sve ostale sastojke izmešajte u činijici i servirajte uz ribu, premljenu na tiganju ili u rerni.

SAVET: Kako je kombinacija prilično slana nikako nemojte da dodajete so. Takođe i ribu koju služite uz ovu salatu, posolite samo malčice.

Recept i fotografija: blog Vitki Gurman 

(Telegraf.rs)

Tagovi: inćuni, kapar, leblebija, Posno, Post, riba

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Pogača punjena piletinom je nešto što ćete redovno praviti kada je jednom probate (RECEPT) (VIDEO)

Supa od bundeve po receptu balkanskog majstora

Napravite domaći srirača čili sos za manje od 20 minuta

Jaja u paradajz sosu: Nešto u čemu do sada niste uživali (RECEPT)

Kremaste makarone sa brokolijem i sirom imaju poseban ukus i to morate da probate

Pečena piletina sa samo 3 sastojka kakvu do sada niste probali

Savršena svinjska pečenica za božićnu trpezu koja ima manje od 200 kalorija

Rižoto sa lignjama kakav do sada niste probali savršen je izbor za prazničnu trpezu (RECEPT)

Punjeni šaran sa orasima i još 2 jela koja možete da pripremite za Badnji dan i da obradujete svoju porodicu (RECEPTI)

Otkrili smo najbolji recept za domaću rusku salatu, a tajna je u ovom triku

Za manje od 10 minuta napravite najbolji domaći majonez bez štetnih aditiva i konzervansa

Integralni pereci sa susamom

Indijsko jelo s mesom, pirinčem i povrćem

Sjajna obrok-salata od krompira i avokada

Čorba od junećih rebara i mladog luka

Perfektne domaće pogačice s čvarcima

Bruskete od čeri paradajza i crnih maslina

Neodoljivi tortelini sa sirom, servirani uz karbonara sos

Špageti putaneska, s crnim maslinama i ljutim papričicama

Testenina sa sirom zapečena u rerni

Čorba od bele ribe sa slaninom i majčinom dušicom

/
<% galerijaAlt  %>