≫ 

Pileće šnicle u sosu od pečuraka

Predlažemo vam ukusan, interesantan i veoma jednostavan ručak!

  • 0

Sastojci:

- 4 pileće šnicle (od belog mesa)

- 1 pakovanje šampinjona

- 2 luka

- malo senfa

- 200 ml pavlake za kuvanje

- so i biber

- 1 kašika seckanog peršuna

- 250-300 g skuvanog pirinča ili testenine

Priprema:

Šnicle malo izlupati čekićem za meso, blago ih premazati senfom pa malo posoliti i pobiberiti. Po želji, možete ih iseči na krupnije komade ili ostaviti cele. Na ulju ispržiti šnicle da fino porumane. Pržene šnicle izvaditi u posudu i ostaviti sa strane. U istom tiganju , gde smo pržili šnicle, dodati još ulja, ako je potrebno, pa ispržiti sitno seckani luk. Dodati pripremljene pečurke i pržiti sa lukom dok ispari voda.

Pred kraj dodati so, začin, biber, peršun i pavlaku za kuvanje. Pustiti da još malo prokrčka. U međuvremenu pripremiti prilog od pirinča ili testenine, pa kad ej gotovo servirati s mesom u sosu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA