≫ 

Kremasti potaž od celera i mladog luka

Započnite ručak toplim potažem, neodoljivog ukusa...

  • 0

Sastojci:

- 1 manji celer

- 1 ista količina krompira

- 2 šargarepe

- 1 manja vezica mladog luka

- 1 kašika maslaca

- 1 kašika parmezana

- so i biber

- svež peršun

Priprema:

Oljuštiti celer, šargerepu i krompir, iseći na veće kocke, preliti vodom i kuvati dok ne omekšaju. Ood skuvanog povrća napraviti pire.  Jednu kašiku maslaca rastopiti u šerpi. Iseckan mlad luk prodinstati dok ne omekša (oko 5 minuta).

Dodavati naizmenično pire i vodu i varjačom ujednačavati masu kako bi dobili glatku čorbu. Kad potrošite ceo pire i dobijete željenu gustinu čorbe, poslužite je toplu, posutu parmezanom i ukrašenu listovima peršuna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA