0

Kremasti potaž od celera i mladog luka

Započnite ručak toplim potažem, neodoljivog ukusa...

potaz od celera
Foto-ilustracija:Pixabay.com

Sastojci:

- 1 manji celer
- 1 ista količina krompira
- 2 šargarepe
- 1 manja vezica mladog luka
- 1 kašika maslaca
- 1 kašika parmezana
- so i biber
- svež peršun

Priprema:

Oljuštiti celer, šargerepu i krompir, iseći na veće kocke, preliti vodom i kuvati dok ne omekšaju. Ood skuvanog povrća napraviti pire.  Jednu kašiku maslaca rastopiti u šerpi. Iseckan mlad luk prodinstati dok ne omekša (oko 5 minuta).

Dodavati naizmenično pire i vodu i varjačom ujednačavati masu kako bi dobili glatku čorbu. Kad potrošite ceo pire i dobijete željenu gustinu čorbe, poslužite je toplu, posutu parmezanom i ukrašenu listovima peršuna.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Celer, Krompir, mladi luk, Potaž

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata