0

Pečeni krompir s kurkumom, korijanderom i ruzmarinom

Klasičan pečeni krompir je prilog na koji smo navikli - a mi vas danas motivišemo da ga drugačije začinite!

Przeni mladi krompir sa zelenom salatomX
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci:

- 1 kg krompira
- 1 kašičica tucane ljute paprike
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašika semena korijandera
- 1 kašika ruzmarina
- 1 kašika zrna kima
- 4 kašike ulja

Priprema:

U pleh u kojem ćete peći krompir sipati 3 kašike ulja, pa ga staviti u rernu. Uključiti rernu da se greje zajedno sa plehom na 220°C. Oprati i oljuštiti krompir, pa ga iseći na polovine ili četvrtine. Staviti ga u dosta vode, posoliti i staviti da se kuva. Kada voda sa krompirom provri, kuvati 5 minuta i ocediti krompir. Dok se krompir kuva, začine stavite u posudu i blago ih usitnite. Dodajte i preostalu kašiku ulja i dobro promešajte.

Pažljivo izvadite pleh iz rerne sa ugrejanim uljem, pa prvo stavite pripremljene začine, a onda i krompir. Promešajte i vratite pleh u rernu. Pecite 40-45 minuta. Za vreme pečenja par puta kašikom promešajte krompir. Servirajte topao uz meso - ili uz sir i salatu.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Korijander, Krompir, prilog uz jelo, Ruzmarin

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

/
<% galerijaAlt  %>