1

Pohovanje ribe bez jaja (POSNO)

Ako postite, a uželeli ste se pohovane hrane - to što se ne koriste jaja nije prepreka da spremite željeni obrok!

pohovana riba
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci:

- 4 fileta oslića
- 100 ml piva
- oko 200 g brašna
- so i biber
- prezle
- posni majonez
- kiseli krastavci

Priprema:

Najpre pripremiti masu za umakanje fileta ribe od piva, 100 g brašna i soli. Stavite brašno u jedan tanjir, a masu od piva i brašna u drugi - dok su prezle u trećem. Filete posolite i pobiberite.

Filete panirati tako što će te ih namočiti prvo u brašno pa u smesu sa pivom i na kraju ih uvaljati u prezle. Pržiti u fritezi ili klasično, na vrelom ulju. Služiti sa posnim majonezom pomešanim sa izrendanim kiselim krastavcima.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Brašno, Oslić, Pivo, Post

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (1)
Poređaj komentare:
  • Н
    Н. С

    Нема потребе два пута брашно. Довољно је само једном, то са пивом и презла. Не треба са брашном претеривати.

/
<% galerijaAlt  %>