≫
Neodoljive pljeskavice od tikvica i jaja
Grisckalica ili deo ručka - onda kad vam se ne jede meso, niti prave pljeskavice...
Sastojci:
- veća tikvica
- 2 jaja
- 2 kašike prezli
- 5 kašika griza
- 1/2 praška za pecivo
- ulje
- so i biber
Priprema:
Tikvicu oljuštiti, izrendati na krupnije rende i posoliti. Ostaviti pola sata, pa iscediti. Dodati prezle, griz, prašak za pecivo, jaja, biber, može i aleva i tucana paprika. Izmešati i formirati male pljeskavice.
Zagrejati ulje, pa pljeskavice pržiti u ulju. Vaditi na papirnu salvetu da upije višak masnoće. Mogu se servirati uz krompir pire, neki sos ili grickati uz ljuti kečap.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Lola
A ako se jos doda vlasac sitno seckani i rendana šargarepa budu perfektni!!!👍🏻👍🏻
Podelite komentar