≫ 

Bela riba u slatko-ljuto-kiselom sosu

Da li želite nekome vama važnom da pripremite neobičan obrok, baš u duhu azijske kuhinje?

  • 0

Sastojci:

- 500 g fileta oslića bez kože (mada možee da radite i sa celom ribom, ako ste veštiji u kuhinji)

- 2 veće glavice crnog luka

- 3 kašičice meda

- 1 kašičica aleve paprike ljute

- 1 kašičica tucane paprike ljute

- so i biber

- 2 zelene paprika

- 2 crvene paprike

- kašika jabukovog sirćeta

- 3 paradajza

Priprema:

Luk sitno iseckati i pržiti na vrelom ulju, pa dodati šećer i karamelizovati luk sa šećerom, a zatim dodati i ribu  iseckanu na kockice. Pržiti dok riba ne dobije lepu boju, i u ovo sipati sitno iseckane paprike i još pržiti. Dodati pasirani ili sitno iseckani paradajz i malo vode, ako je gusto, a zatim i začine u količini po želji u zavisnosti, koliko volite ljuto.

Sve lepo ukrčkati i služiti uz pirinač ili sitniju testeninu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA