0

Tart s dimljenim lososom, mladim sirom i mirođijom

Ako poželite da doručkujete na terasi s voljenom osobom i tako iskoristite ove tople dane - evo idealnog jela!

tart s dimljenim lososom
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci za testo:

- 250 g brašna
- 125 g putera
- jedno žumance
- brašno za radnu površinu

Za fil:
- 100 g dimljenog lososa
- 150 g mladog kravljeg sira
- 3 jajeta
- 150 ml mleka
- malo belog luka
- ulje
- sveža mirođija
- so

Priprema:

Brašno pomešajte sa puterom, žumancetom, malo soli i par kašika hladne vode. Testo oblikujte u kuglu, umotajte u streč foliju i stavite u frižideru na 30 minuta ili preko noći (još bolje ako spremate doručak).

Izmešajte jaja, mleko, origano i sir. Sve dobro pobiberite i posolite. Testo razvucite, ali ne previše tanko i njime obložite kalup prečnika 24 cm (kalup treba da ima ivice). Dno izbockajte viljuškom, sipajte pripremljen fil i ispecite skoro do kraja. Pred sam kraj izvadite tart, naređajte dimljenog lososa i mirođiju i kratko vratite u rernu da losos i mirođija zamirišu.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Losos, Mirođija, Sir, Tart

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Ukusan domaći hleb koji je spreman za 20 minuta (VIDEO)

Zdrava salata sa leblebijom i mladim lukom za sve koji nemaju vremena da kuvaju zbog posla

Juneća kisela čorba na vojvođanski način je savršen način da započnete ručak

Domaća pogača sa jogurtom: Recept naših baka kojeg morate da se podsetite

Neobične ćufte iz tiganja odličan su izbor za današnji ručak

Ukusan pirinač na manastirski način idealan je kao prilog za svaki ručak

Pohovana riba marinirana u pivu oko koje će se za trpezom svi otimati

Posna sarma od lista vinove loze ima jedinstven ukus i jednostavno morate da je probate

Pileća džigerica na seoski način je bolja od bilo kog drugog recepta sa ovom namirnicom

3 supe pune proteina savršene su za one koji drže dijetu

Preukusna kuvana musaka sa belim lukom i alevom paprikom

Riba na pirinču na hilandarski način je posno jelo koje svako mora da proba

Super brzi zapečeni pica makaroni idealni su za današnji ručak

Lagana čorba sa piletinom i pirinčem je idealna za toplo vreme

Jelo našeg detinjstva: Ukusni kačamak sa mesom koji nas vraća u najsrećnije dane

Ukusni potaž od cvekle i praziluka idealan je za jačanje imuniteta

Dinstani krompir sa spanaćem za ukusan posni ručak (VIDEO)

Posni gulaš sa pečurkama i krompirom

Posne makarone iz rerne sa spanaćem i čeri paradajzom

Oduševite svoje goste: Napravite tradicionalnu pitu zeljanicu za manje od 20 minuta

Jednostavna posna paradajz čorba okrepljuje i misli i telo

Paprike punjene povrćem su savršeno jelo za sve koji poste

5 savršenih predloga za večeru ako postite

Pripremite posni pasulj sasvim drugačijeg ukusa od onog na koji ste navikli

Lazanja od krompira sa šunkom i slaninom

Pohovane burek paprike sa sitnim sirom i semenkama

Spremite preukusni posni đuveč za samo pola sata

Spremite najzdraviji doručak za vaše mališane i vas i isprečite nastanak nekih opasnih bolesti

Prost recept za domaće kiflice koje svaki put ispadnu "meke kao duša"

Okrepite se uz kremastu mlečnu čorbu sa krompirom i tikvicama

Ručak za samo 20 minuta: Punjeno belo meso sa suvim vratom

Pravi gurmanski ručak: Zapečeni krompir sa sirom i slaninom

Evo kako da napravite najbolji rižoto koji ste u životu probali, a ne lepak za tapete

Spremite ukusan doručak od jaja i spanaća za celu porodicu za samo 10 minuta

Ukusna musaka sa hrskavom piletinom i kiselim mlekom

Testenine i kelj u savršenom sosu će vas oboriti s nogu

Spremite ukusne hrono piroške od samo 4 sastojka

Brz i ukusan: Jeftin i lagani doručak od kriški starog hleba (VIDEO)

Teletina sa graškom na potpuno drugačiji način

Podvarak po bakinom receptu: Ručak zbog koga se traži tanjir više (VIDEO)

Jednostavna tortilja sa prazilukom i pečurkama idealna je za današnji ručak

Pripremite poparu na starinski način i podsetiće vas na lepe dane iz detinjstva

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima