0

Kiš sa šparglom i cherry paradajzom

Klasičan kiš-loren se sprema sa slaninom, ali su sve ostale varijacije na ovu temu jednako ukusne!

kiš
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci:

- 200 g mekog brašna
- 100 g maslaca
- 1 jaje
- malo soli
- 200 g špargle
- 100 g rendanog kačkavalja
- 150 g cherry paradajza
- 3 jajeta
- 200 ml kisele pavlake

Priprema:

U brašno dodati so, jaje i polako dodavati maslac isečen na listice. Rukama utrljavati masnoću i  umesiti glatko testo pa ostaviti 1 sat da odstoji u frižideru. Iseckati šparglu na 2-3 dela, a cherry na pola. Sir treba narendati.

Izvaditi testo iz frizidera, rastanjiti ga i njime obložiti pleh za kis. Ivice treba malo da izviruju. Preko testa staviti ovrće i preliti umućenim jajima sa kiselom pavlakom. Peći 30 minuta na 200 stepeni i služiti toplo, isečeno na trouglove.

(Telegraf.rs)

Tagovi: cherry paradajz, Kis, slano jelo, špargla, Tart

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Prženice sa kiselim mlekom, kačkavaljem i jajima

Ruski prženi krompir sprema se u dva tiganja - i za to postoji jako dobar razlog

Postan đuveč u kesi savršen je za lagani obrok

Laki omlet sa ovsenim pahuljicama za sve one koji ujutru nemaju vremena da doručkuju

Doručak pica od jaja iz tiganja idealna je za početak svakog dana (VIDEO)

Ćufte od kuvanih jaja su savršena zamena za meso

Miris i ukus mora: Spagete sa škampima u vrhunskom sosu će vas potpuno oduševiti

Krompir na bugarski način kao savršeni prilog vašem današnjem ručku (VIDEO)

Pečurke na orijentalni način se prave od domaćih sastojaka, a preukusne su

Brza krompir salata koja je savršena za svaku priliku

Ćuretina u čili sosu je savršeno jelo za sve koji vole ljuto i začinjeno

Jelo kojem niko ne može da odoli: Kolutići od luka i piletine koji se tope u ustima

Najbrža musaka od makarona sa mesom i pavlakom koja je gotova za samo 20 minuta (VIDEO)

Kremasta supa od karfiola pravi se od samo jednog sastojka i gotova je za manje od 30 minuta

Leto u tanjiru: Grilovano povrće bolje od svakog mesa, a gotovo je za samo 15 minuta (RECEPT)

Probajte potpuno nove makarone sa sirom i oduševićete se (RECEPT)

Salata od tune na potpuno nov način (RECEPT)

Pileća krilca u 4 različita sosa, pa vi birajte (VIDEO) (RECEPT)

Hrskavi krompir iz rerne koji je gotov za samo 40 minuta

Džem od slanine je slani slatkiš koji ćete jesti uz sve

Recept za kupus kakav još niste probali

Pohovana piletina sa pivom i čipsom, ali na potpuno drugačiji način (RECEPT)

Zelena "super supa" je odlična za vaše srce, a uz to i jako ukusna (VIDEO)

Domaće enčilade u "srpskom" sosu prosto morate da probate (VIDEO)

Rebarca sa krompirom na potpuno nesvakidašnji način (RECEPT)

Ravioli od tikvica su nešto najzdravije što možete da pojedete, a da pritom budete siti (RECEPT)

Svinjski file sa kestenom se može poslužiti na svečanoj slavskoj trpezi (RECEPT)

Lazanje paketići imaju ukus koji nikada nećete zaboraviti

Ukiseljeni crveni luk je savršen prilog koji ide uz sve, a gotov je za manje od 30 minuta

Više nikada nećete baciti bajat hleb kada probate ovu pitu od starog hleba i sira

Spremite najbolji i najukusniji domaći humus koji je 100 puta bolji i jeftiniji od kupovnog

Pileća džigerica sa lukom i još nekoliko trikova koji će je učiniti još ukusnijom

Šnicla od karfiola je najbolja zamena za meso, a gotovo da nema kalorija

Fileti piletine sa susamom u soja sosu na najlakši mogući način (RECEPT)

Pogača punjena piletinom je nešto što ćete redovno praviti kada je jednom probate (RECEPT) (VIDEO)

Supa od bundeve po receptu balkanskog majstora

Napravite domaći srirača čili sos za manje od 20 minuta

Jaja u paradajz sosu: Nešto u čemu do sada niste uživali (RECEPT)

Kremaste makarone sa brokolijem i sirom imaju poseban ukus i to morate da probate

Pečena piletina sa samo 3 sastojka kakvu do sada niste probali

Savršena svinjska pečenica za božićnu trpezu koja ima manje od 200 kalorija

Rižoto sa lignjama kakav do sada niste probali savršen je izbor za prazničnu trpezu (RECEPT)

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima