≫ 

Izuzetan recept za lignje iz rerne

Lignje su pune proteina i imaju malo masti, pa su i ukusne i dijetalne...

  • 0

Sastojci:

- 1 kg lignji

- 3 kašike prezli

- 2 čena belog luka

- 5 kašika maslinovog ulja

- 1 kašika naseckanog peršuna

- 1 limun

- so i biber

- maslinovo ulje

- ražnjići(drveni)

Priprema:

Lignje  možete naći gotovo u svim marketima smrznute. Gotove smrznute odmrznite u hladnoj vodi u koju ste dodali kašiku morske soli. Sveže, ako kupujete, očistite, izaberite veće komade, pa isecite na trake ili kolutove, a zatim ih osušite pa stavite u posudu sa maslinovim uljem. U drugu posudu stavite prezle, rendanu koru limuna, so, biber, sitno seckani beli luk i seckani peršun i dobro promešajte.

Kolutiće ili trake lignji uvaljajte u mešavinu prezli, pa ih nabodite na ražnjiće pazeći da ostavite razmak između. Na pleh stavite papir za pečenje premažite ga maslinovim uljem, složite raznjiće, nakapljite sa još malo maslinovog ulja i pecite u zagrejanoj rerni 20 minuta. Izvadite raznjiće iz rerne. Servirajte ih sa kuvanim povrćem i salatoma po ukusu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA