Nestvarno ukusna, dinstana teletina na engleski način

Divno meso, odabrani začini, puno povrća - to je savršen obrok iz jednog lonca!

gulaš
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci za 4 osobe:

- 1 dl ulja
- 1 kg teletine
- 2 crna luka
- 3 čena belog luka
- 300 g svežih pečurki
- 250 g dimljene slanine
- 500 g zamrznute boranije
- 250 g zamrznutog graška
- 200 g na kocke seckanog krompira
- 150 g zamrznutog kukuruza u zrnu
- 2 dl crvenog vina
- 3 dl bistre pileće supe
- 1 dl paradajz pirea iz konzerve
- mlevenog bibera i soli po želji

Priprema:

U šerpi sa poklopcem, izdinstati na veće kocke iseckanu slaninu, nekoliko minuta, pa dodati na kocke isečenu teletinu i sve dinstati još 5 minuta uz povremeno mešanje. Isključiti i skloniti sa strane. U dubljem  tiganju izdinstati na ulju sitno seckani crni i beli luk par minuta, zatim dodati predhodno oprane i iseckane pečurke i sve zajedno dinstati još 5 minuta. Ovo presuti u šerpu sa slaninom i teletinom, dobro izmešati i dodati  krompir oljušten i iseckan na kocke, grašak, boraniju i kukuruz, zaliti supom, dodati so i biber, poklopiti i staviti u rernu na 180°C.

Posle dvadesetak minuta izvaditi iz rerne i dodati vino i vratiti nazad još pola sata, pa dodati paradajz pire i lagano promešati i vratiti 15 minuta da se sos zgusne, a teletina omekša. Količinu, vrstu mesa i povrća možete menjati po vašem ukusu. Ovo je idealno uz pastu, krompir pire i pirinač kao prilog.

(Teletina.rs)

Tagovi: Beli luk, pečurke, pileća supa, Teletina

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (2)
Poređaj komentare:
  • I
    Inkvizitor

    Ovo je pripremljen obrok na starinski način a umesto teletine koristi se junetina. Ipak žalosno je lišiti života jedno tele.

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima