≫ 

Sjajne špagete sa pilećim mesom i rendanim parmezanom

Probajte da spremite poznate bolonjez-špagete s pilećim mesom - ukus je blaži, a bude gotovo mnogo brže...

  • 0

Sastojci za 2 osobe:

- 250 g mlevenog pilećeg mesa (karabatak ili mešano)

- malo ulja

- malo soli i bibera

- origano

- lovorov lista

- 250 ml paradajz pirea

- malo vode

- 1/2 pakovanja tankih špageta

- nekoliko kašika rendanog parmezana

Priprema:

Stavite 2-3 kašike ulja u tiganj i dodajte naseckani crni luk. Posolite (da luk pusti vodu) i pržite, ali pazite da luk ostane beo da ne počne da se prži. Uz postepeno dodavanje po malo vode dinstajte crni luk nekih 20-tak minuta odnosno dok sasvim ne omekša. Zatim u tako dobro pripremjen luk dodajte mleveno meso i sve začine. Kratko propržite i nalijte vodom.

Poklopite do pola i ostavite na tihoj vatri da se kuva oko sat, sat i po. Na kraju dodajte paradajz pire, otvorite poklopac i uz češće mešanje (da ne zagori) kuvajte dok voda ne ispari, a ostane dovoljno sosa. U vruću vodu stavite so i malo ulja, pustite da voda zavri i stavite špagete pa kuvajte oko 5 minuta. Kad budu kuvane odmah ih procedite i isperite hladnom vodom. Servirajte špagete, prelijte ih sosom i rendanim parmezanom odozgo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA