Za lep doručak – mirisne bavarske kiflice

Uz ove kiflice, malo maslaca i šunke, imaćete predivan doručak!

bavarske kifle
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci:

- 20 g svežeg kvasca
- 1,5 l vode
- 4,5 čaše od 2,5 dl brašna
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice šećera
- 3 kašike maslaca
- 3 kašike sode bikarbone

Priprema:

Zamesiti testo i ostaviti 1 sat na toplom mestu da nadođe, posle ga razvući u krug i podeliti na 16 delova, praviti kiflice od testa i staviti u frižider, oko pola sata. Nakon toga u proključali 1 l vode sa sodom bikarbonom, spuštati kiflice da se kuvaju oko 30 sekundi, svaka, a u pleh staviti foliju i ređati kuvane kifle,  posuti ih solju, rernu zagrejati na 200°C  i peći ih, oko 20 minuta.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Brašno, Kvasac, maslac

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima