Neodoljive kiflice s junećim mesom i kiselom pavlakom

Kiflice ne moraju da budu samo sa sirom i šunkom - i mleveno meso se super uklapa u kombinaciju!

kiflice s mesom
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci:

Fil:

- malo masti
- 2 glavice crnog luka
- 400 g junećeg mesa
- 2 barena jaja
- 2 dl kisele pavlake
- so
- 1 kesica mlevenog bibera
- 2 belanca

Testo:

- 250 g masti
- 600 g pšeničnog brašna
- 2 žumanca
- pola kocke svežeg kvasca
- 1 šolja mlakog mleka
- kašičica šećera
- malo soli
- jedno žumance za premazivanje

Priprema:

Fil:

Na malo masti izdinstati sitno seckan crni luk. Dodati, sitno seckano meso kao za gulaš i dobro izdinstati. Kada je gotovo samleti celu smesu kroz mašinu za meso. Kroz mašinu pustiti i 2 barena jaja. U smesu dodati biber, so, kašiku kisele pavlake i šam od 2 belanca. Sve dobro pormešati i ostaviti poklopljeno u frižideru preko noći.

Testo:

U toplo mleko dodati kocku kvasca sa šećerom i sačekati da nadođe. U poseban sud sipati brašno, dodati mast , 2 žumanca, ostatak kisele pavlake i nadošli kvasac. Zamesiti testo, pa ga podeliti na 8 loptica. Svaku razvući na dasci za mešenje što tanje i podeliti na 8 delova. Staviti po kašičicu fila i umotati kifle. Svaku kiflu premazati umućenim žumancetom sa malo vode ili mleka, pa ređati u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30-35 min.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Brašno, juneće meso, Mast

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima