Krilca sa mlevenim ljutim papričicama na azijski način

Ako volite bogastvo začina i pikantne ukuse - ova krilca su kao stvorena za vas!

krislca
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci:

- 1 kg pilećih krilaca
- 2 dl slatkog čili sosa
- 2 kašičice soja sosa
- 1-3 kašičice mlevenih ljutih čili papričica
- 2 mlada luka
- so i biber po ukusu

Priprema:

Krilca operi i odstrani vrhove. Meso osuši i ostavi sa strane dok napraviš sos-marinadu. Za sos- marinadu u posudu pomešaj slatki čili sos, soja sos i mevene ljute papričice dodajući kašičicu po kašičicu i probajuci, prema svom ukusu. U veću posudu stavi pripremljena krilca i uspi polovinu pripremljenog sosa-marinade, promešaj i pusti neka odstoji sat- dva u frižideru.

Prebaci krilca na pleh obložen papirom za pečenje i peci oko 30 min na 200 stepeni. Posle 20 min pečenja okreni krilca tako da lepo porumene sa obe strane.  Gotova krilca prebaci na tanjir za serviranje i pospi nasečenim zelenim lukom ili nekim drugim povrćem, pa serviraj uz ostatak sosa.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Čili sos, Pileća krilca, Začin

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima