Zapečene makarone sa sirom i šampinjonima

Nikad brži ručak, a i dalje savršeno ukusan!

pasta
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci:

- 200 g makarona
- 200 g šampinjona
- 100 g sira, trapist, izrendan
- 2-3 mlada luka, crna s percima
- 1 praziluk
- 1 luk
- 2 paradajza
- 2 dl kisele pavlake
- 1 jaje
- maslinovo ulje
- so, biber, list bosiljka, list peršuna

Priprema:

Povrće iseckati na sitne komade, isto i šampinjone. Na malo maslinovog ulja, prodinstati svo povrće i šampinjone. Začiniti gore navedenim začinima. Makarone skuvati “al dente”, u posoljenoj vodi, zatim ih procediti. U skuvane makarone umešati dinstano povrće i šampinjone. U sve umešati prethodno sitno rendan trapist sir. Vatrostalnu posudu premazati uljem i sipati tako pripremljene makarone, pa peći na 200°C oko 10 min, uz povremeno mešanje, tj prevrtanje testenine. Makarone će na ovaj način igubiti preostalu vodu i postati fine. U kiselu pavlaku dodati umućeno jaje i time preliti makarone.

Vratiti u rernu da se malo preliv zapeče, par minuta. Poslužiti sa posutim svežim, isečenim listićima bosiljka i listićima peršuna. Može se jesti kao glavno jelo ili kao hladno predjelo, kada se fino iseče na male kocke.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Makarone, mladi luk, Šampinjoni, Sir

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima